Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Aasta 2013 parima traktori tiitli sai DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron

DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron võitis 2013. aastal Aasta Traktori tiitli.

Üheks selliseks innovaatiliseks mootoritehaseks on Deutz, mille traktor DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron võitis 2013. aastal Aasta Traktori tiitli. „Prestiižikas Tractor of the Year auhind antakse välja igal aastal Euroopa põllumajandussektori ajakirjanikest koosneva žürii hääletusel. Tänavuse valiku tegid rohkem kui kahekümne rahvusvahelise tunnustatud väljaande toimetusmeeskonnad,“ ütleb Deutzi traktoreid esindava Jatiina OÜ Deutz-Fahr tootejuht Einar Mikson.

Parima traktori hindamisel lähtuti funktsionaalsusest ja sobivusest erinevatele turgudele. Lisaks pärjati DEUTZ-FAHR seitsmenda seeria TTV traktor Kuldne Traktori Disaini (Golden Tractor Design) ning Good Design Awards 2012 auhindade vääriliseks. Juba üle 60 aasta välja antavat Good Design auhinda peetakse kõige prestiižikamaks uue tootedisaini ja -graafika auhinnaks, mida annab välja arhitektuuri- ja disainimuuseum The Chicago Athenaeum koostöös Euroopa Arhitektuuri, Kunsti, Disani ja Urbanistika Keskusega (The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies).

TTV Agrotron sisaldab mitmeid unikaalseid ja uuenduslikke tehnoloogiad: uue seeria DEUTZ 6.1 liitrine mootor, vastavus Tier 4i keskkonnanõuetele, Selective Catalytic Reduction (SCR)  ja Power Boost lisavõimsuse tehnoloogia, mis muudab masina võimsamaks, tõhusamaks ja keskkonnasõbralikumaks kui eales varem. Uus mudel on funktsionaalne, astmevaba, TTV jõuülekandega, maksimaalse kiirusega kuni 60 km/h ning koos ohutu neljarattaveoga pidurdamise ja eesmiste ketaspiduritega. Lisaks parim standardvarustus koos täieliku praktilisuse ja kasutajasõbralikkusega.

Samas rõhutab Mikson, et uus 7. seeria ei ole vaid täiuslik segu high-tech varustusest vaid traktori juures on suurt tähelepanu pööratud stiilile ja funktsionaalsusele. „Koostöös maailmakuulsa autodisaini stuudioga Giugiaro Design väljendub DEUTZ-FAHR 7250 TTV täiuslikkuses, tõhususes, võimekuses ja unikaalses stiilis. Uue disainiga kapott ja porilauad koos LED-valgustitega on täiuslikud koos uue "Maxi Vision" kabiiniga, kus kõik mootori, jõuvõtuvõllide ja hüdraulika juhtimine on koondatud moodsa, ultra-ergonoomilise käetoe ja nuppude alla.“

Tier 4i mootoritele läbi viidud DLG Powermix testis jäi Deutz mootorite 6.0 ja 7.8 l kütuse erikulu vahemikku 245...240 g/kW hr, samas kui konkurentidel saadi minimaalseks tulemuseks 258 g/kW hr. Masinate juures, mis töötavad hooaja jooksul tuhat ja rohkemgi mototundi, annab selline erinevus kütusekulu näol end rahaliselt oluliselt tunda.

„Saksamaal on Deutz-Fahr olnud juba pikka aega enimmüüdud traktoribrändide pingereas kolmandal positsioonil. See tõestab, et tegu on väga usaldusväärse ja lugupeetud tootega,“ ütleb Mikson. „Anname kõik endast sõltuva ja panustame sellesse, et ka Eesti põllumeeste seas saaks Deutz-Fahr taas kõrgelt hinnatud ja nõutud traktorimargiks.“

Viis aastat tagasi Krone ning Amazone põllumajandusmasinate maaletoomisega  tegevust alustanud Jatiina OÜ on alates 2011. aastal Deutz-Fahr traktorite ametlik esindaja Eestis. Tänaseks on Jatiina OÜ liitunud 100% kodumaisel kapitalil põhineva Oilseeds grupiga, kuhu kuuluvad lisaks AS Oilseeds Trade ja OÜ Oilseeds Agro.  Tänavu kevadel  laiendab Jatiina OÜ oma Tartu esindust suurema müügi- ja väljapanekusaali ning avarama laopinnaga ja avab Pärnumaal Põharas uue hooldus- ja remonditeeninduse.

Vaata lisaks: www.oilseeds.ee/et/jatiina 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960