Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: tule tutvu New Hollandi uute teraviljakombainide seeriaga TC5000

TC-seeria 5 põhupuisturiga kombainidel on 3 mudelit: TC5060 175Hp, TC5070 227Hp ja TC5080 258Hp.

1992. aastal esitleti TC seeriat Zedelgemis. 2002. aastal laienes TC kombainide tootmine Poola tehasesse. 2007. aastal esitleti TC5000 seeriat ja tootmine sai uue hüppe. 2008 oli rekordaasta, siis osteti enam kui 3500 TC seeria kombaini üle maailma. 2013. aasta septembris toodeti 50 000s TC kombain!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TC-seeria 5 põhupuisturiga kombainidel on 3 mudelit: TC5060 175Hp, TC5070 227Hp ja TC5080 258Hp.

Need 3 mudelit said alates 1. septembrist 2013 uue Comfort kabiini. See vedrustatud kabiin on madala müra- (74 dBA) ja vibratsioonitasemega. Kabiin on avar ja hea nähtavusega: 1740 mm laiune ja klaasipinda on 6,3 m2.

 

 

 

 

 

 

Vedrustatud iste koos integreeritud parema käe juhtkonsooliga suurendab juhi töömugavust: kõik juhtnupud on käe all. Parema käe katusepaneelis on kõik töötulede lülitused. CommandGrip juhthoob võimaldab kontrollida sõidukiirust ja kõiki heedriga seotud ja väljalaadimisfunktsioone. Mehhaanilised pekuskorvi seadistused on asendatud elektroonilisega. Rool on seadistatav kolmest kohast.

A-posti monitor Inoview II näitab kõiki koristuse parameetreid. Tarkvara on kirjutatud New Holland Zedelgemi tehase inseneride poolt, järgides maksimaalset kasutajasõbralikkust. Standardvarustuses on kõrvaliste, külmkapp ja panipaik. Lisana on elektrilised sõelad, kliimaseade ja õhkiste.

Suure läbimõõduga 606 mm peksutrummel koos põhuvoolu biiteri ja rootorseparaatoriga moodustavad peksupinna 1,81 m2. Viis suletud põhupuisturit moodustavad kokku separeerimispinna 6,7 m2. Sõelapind 4,13 m2 on koosõlas peksutrumli tootlikkusega. SmartSieve 3D sõelad on nüüd olemas lisavalikuna.

Terapunkrit suurendati 1200 l võrra, mahutavus on nüüd 6400 liitrit. Punkri väljalaadimiskiirus 72 l/s võimaldab punkri tühjendada 1,5 minutiga. Dual Chop põhupurusti tagab parema põhu peenestuse. Differenstiaalilukk on standardvarustuses. Rasketes tingimustes paremaks töötamiseks on roolimehhanismi süsteemirõhk 60% võrra suurem.

New Holland ECOBlueTM SCR mootor vastab Tier 4A nõuetele ja vähendab kütusekulu.

Niiskuse- ja saagikusemõõturid on võimalik ühildada New Holland PLM või AGLeader põllukaardi süsteemiga. Lisana on saadaval käed-vaba süsteem New Holland EZ-Guide või AgLeader (USA).

Uut AgLeader Technology tootevalikus

Juhtivaid täppisviljelusseadmete tootjaid, USA firma AgLeader Technology on keskendunud abi- ja juhtimissüsteemide tootmisele ükskõik mis marki traktoritele, kombainidele ja põllutöömasinatele.

Oma pretensioonika nime õigustamiseks on firma sunnitud “ajaga kaasas käima”, või sellest ees olema, tuues välja uusi lahendusi ja täiustades olemasolevat. AgLeader tooteid iseloomustabki käepärasus ja kohaldatavus.

2013. aasta lõpus oli põllumehe jaoks huvitav üritus rahvusvahelise põllumajandusmessi “ Agritechnika 2013“ näol Hannoveris, Saksamaal, kus võis tutvuda kõige hea ja uuega, mis erinevatel tootjatel ja vahendajatel pakkuda on. Ka AgLeader Technology Inc. väljapanek oli täis mitmeidki uusi tooteid.

Compass ekraan

Kui tavaliselt on odava ja hea seadme hankimiseks vaja hankida eraldi nii odav kui hea, siis Ag Leader COMPASS näol on püütud need omadused ühte kesta paigutada. Seniste suuremate ja väga mitmekülgsete võimalustega 21,3 cm diagonaaliga ekraaniga VERSA ja 30,1 cm diagonaaliga ekraaniga INTEGRA kõrvale ilmus väiksem, kompaktsem 18 cm diagonaaliga ekraaniga COMPASS, mis omab lisaks veel sisseehitatud valgustabloo LED indikaatoreid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

See tunduvalt väiksema funktsionaalsusega ekraan on mõeldud just põhilise täitmiseks. Seade töötab paralleelsõiduekraanina (väikese ja kergena sobib paigaldamiseks tuuleklaasile täpselt juhi vaatevälja), võib juhtida erinevat tüüpi automaatroolisüsteeme ja töötada virtuaalterminalina nn. ISO-agregaatide juhtimiseks. Just see, mida enamasti küsitakse – seda kompaktses kestas ja soodsa hinnaga. Boonusena kostab seade ka põldude andmebaasi ja kogub tööandmeid.

Ag Finity

AgFinity kaugühendus võimaldab AgLeader VERSA ja INTEGRA monitoride andmevahetust Wi-Fi / GSM ühenduse abil läbi internetilahenduse. AgLeader monitoride kasutamisel, eriti juhul, kui ühes ettevõttes on kasutusel mitu seadet, on üsna otstarbekas kasutada monitoride andmeid laialdasemalt, kui ainult igaühte eraldi nende individuaalsel tööl:

* jagada omavahel töökäikude sihijooni ja põlde,

* edastada töökäske ja töötlemiskaarte vahetult kontorist seadmesse,

* kasutada monitoride andmeid töötajate ja masinate töötulemuste arvestamiseks ja aruandluseks jne.

AgFinity erineb teistest taolistest lahendustest selle poolest, et kasutaja võib valida ükskõik, millise (juba olemasoleva) andmeside liigi.  Andmevahetust korraldav portaal (AgFinity Cloud) on kasutaja andmete jaoks personaalne, parooliga kaitstud ja andmed on kättesaamatud soovimata isikutele.

Ag Finity Remote Support

Ag Finity kaugühendusele lisandus 2014. aasta alguses ka kaughoolduse võimalus. Selle funktsiooni abil võimaldatakse edasimüüja klienditoel jälgida vahetult seadme ekraani reaalajas selleks kohale tulemata. See funktsioon on väga oluline esinevate probleemide diagnoosimisel ja lahendamisel ning süsteemi kasutamise konsulteerimisel.

* Edasimüüja tehnik näeb vahetult ekraanil toimuvat, millega välistatakse igasugune informatsioonibarjäär.

* See võimaldab vahetu reageerimise.

* Kasutaja seisukohalt on oluline, et reageerimine probleemidele ja küsimustele on kohene, vajamata täiendavat aega kohalesõiduks.

* Selline võimalus suurendab kindlustunnet ja vähendab seisakute aega ning aitab kasutada seadet mitmekülgsemalt.

Uus pritside juhtimissüsteem

AgLeader Liquid Control System pritside juhtimissüsteem võimaldab olemasolevad pritsid viia vastavusse ISO standarditel ja tegumikontrolleril (Task Controller) tuginevale juhtimissüsteemile. Lihtsamalt öeldes saab olemasoleva pritsi moderniseerida nö. ISO-agregaadiks ning seda juhtida vahetult olemasolevalt virtuaalterminalilt – see sisaldub paljude traktorite monitorides (nagu New Holland IntelliView terminal) ja võimaldab kasutada muude põllutöömasinatega või eraldi hangitud terminale,  loomulikult ka Ag Leader enda monitorides.

 

 

 

 

 

 

 

Ja ka kõik senine on endiselt saadaval.

Vaata lisa: http://www.tatoli.ee/

AS Tatoli

Foto: Tatoli AS
Küsi kaugühenduse ja kaughoolduse võimaluste kohta.
Foto: Tatoli AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960