Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Konekesko esitleb Tartus talunikule sobilikku metsatehnikat

20.02. korraldab Konekesko Eesti AS omanäolise päeva, kus demonstreeritakse praktikas metsatehnikat, mis on  mõeldud oma metsa omavale talunikule ja halupuu tootjale.

Vaadata ja proovida on võimalik erinevaid Hakki-Pilke halumasinaid, Nokka metsaveohaagiseid ja tõstukeid. Päeva naelaks on maailmas ainulaadne metsavarustuses tagurpidi juhtimisega ratastraktor Claas Arion 430 millega on klientidel võimalus Konekesko Tartu masinaplatsi kõrval oleval jäätmaal palke kokku korjata.

Ratastraktori Claas Arion 430 metsavarustus tähendab seda, et alla on pandud ventiilikaitsmetega metsarehvid. Traktori põhjaalust katab tervenisti metallist põhjakaitse. Kabiini tagaosa on saanud pikenduse, mis võimaldab juhile piisava jalaruumi. Juhiiste on pandud 180° pöörama ja rooliratas on asendatud väiksemaga. Tagurpidi sõitmiseks on traktoril dubleeritud siduri- ja piduripedaal ning elektrooniline reversi lülitus. Traktori roolimine tagurpidi sõites toimub istme käetoe küljes oleva multifunktsionaalse Joystick juhtkangi abil. Roolimise metsas muudab mugavaks lahendus kus Joystick juhtkangi abil saab pöörata traktori esimesi rattaid ja metsaveohaagise hüdrauliliselt pööravat tiislit. Lisaks on Joystick juhtkangil olemas nupp käikude vahetuseks.

Esitletava masin on konstrueeritud nii, et traktoril on olemas kõik süsteemid ka põllutööks. See tähendab seda, et traktor on ideaalne talunikule kes soovib suvel põldu harida ja talvel metsast puid välja vedada. Kuna selline Claasi traktori metsavarustuse lahendus on välja töötatud meie oma Eesti inseneride poolt, siis on võimalik varustust kohandada vastavalt kliendi soovidele. Arvestades muidugi võimalusi, mida pakub aluseks võetava traktori konstruktsioon.

 

Uudistajate ja huviliste vahel loositakse päeva lõpus välja auhind, milleks on mootorsaag.

Vaata lisainfot ürituse kohta SIIT.

Teata oma osalemissoovist: [email protected] või telefonil 5257155

Küsi lisainfot: Marko Mirme, Tootejuht / Claas Põllumajandusmasinad,  tel. 5065702, E-post: [email protected], www.konekesko.ee

 

Metsavarustusega, tagurpidi juhtimisega ratastraktor Claas Arion 430.
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960