18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: LELYl uus XR seeria TIGO kogurhaagis

Käib kiire põhisöötade varumine. Aitamaks kaasa parima kvalteediga silo valmistamisel on Lely selleks hooajaks valmis saanud uue TIGO XR seeria kogurhaagise.

Uus TIGO XR seeria kogurhaagis on valmistatud profikasutajate vajadusi silmas pidades, seda saab kiirelt ja lihtsalt seadistada kogumise funktsiooniga haagisest vaid silo transportimiseks kasutatavaks haagiseks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erinevates tingimustes töötamiseks  on TIGO XR kogurhaagise  koguril  7 rida piisid. Koguri laius on 2 m. Ummistuste vältimiseks ja ühtlasema töökiiruse saavutamiseks on kogur viidud rootorile võimalikult ligidale. Koguri ja rootori pöörlemise sagedus on sünkroniseeritud. Hekseldamise mehhanismi rootori töölaius on 1810 mm ja läbimõõt on 800 mm. Rootori sõrmed on spiraalselt seitsmes reas. Rootori sõrmede laius on 25 mm. Laiem rootori sõrm kulutab vähem energiat ja täidab ühtlasemalt haagise. Rootori sõrmedest on lõikenoad 3 mm kaugusel, et vähendada jõudu mis kulub massi läbi lõikamiseks. Nuge on lõikemehhanisimis 45 tükki. Minimaalne heksli pikkus on 37 mm. Vastavalt vajadusele on võimalik kõik noad rakendada töösse või vaid pooled noad, saades heksli pikkuseks 74 mm.

Paremaks haagise täitmiseks on  rootori juures laadimisruumi põranda esimene serv viidud 250 mm allapoole. Haagise  kasutusea pikendamiseks on kogurhaagise põrand tsingitud materialist.

Suurim uuendus TIGO XR seeria kogurhaagistel võrreldes seni toodetud haagistega on eesmise seina asemel olev korv. Korv on hekslimehhanismi kohal olev hüdrauliliselt kallutatav multifunktsionaalne seade. Korv kasutab ära hekslimehhanismi kohal oleva 6 m³ vaba ruumi. Selline lahendus viib suurema osa koormast traktorile ligemale ja väheneb kogurhaagise pikkust 1 meetri võrra.  Lahenduseks on stabiilsem haagis suurte koormate kiirel transordil ja väheneb manööverdamiseks kuluv ruum.

Haagise laadimisel reguleerib korv haagise täitumist. Vastavalt kaldenurgale on täitmine suurema tihendamisega või kohevam. Kui haagis on täidetud liigub korv ette ja täitub ka lisa 6 m³.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mahalaadimist alustades rakendub samaaegselt põhjakettidega tööle ka korv. Korv lükkab mahalaadimisel massi tagasi, vähendades põhjakettidele käivitamisel langevat suuremat pinget.

Kasutades TIGO XR kogurhaagist vaid  transpordiks kaldub korv ette võimaldades kasutajal paremat ülevaadet  haagise laadimisest.

Kogurhaagise töö juhtimiseks on mitmeid erinevaid võimalusi. Võimalik kasutada ISOBUS seadistust või eraldi kaasas olevat juhtpulti või ISOBUS ja juhtpulti samaaegselt.

D - ühtlaseks mahalaadimiseks on kogurhaagise varustuses kolm hasplit.

Lisaks põhivarustusele on TIGO XR-l palju lisavarustust, mis võimaldab kogurhaagise komplekteerida vastavalt kasutaja vajadustele.

Rohkem ja täpsemat infot saad: Linery OÜ, tel. 55563868 või www.lely.com

.

Autor: Toomas Rüütel

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960