Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farmi edu tagavad terved loomad

Kaasaegse farmi edu tagab probleemide ennetamine, mitte tagajärgede likvideerimine. Selleks, et farmi areng ei jääks vaba raha puudumise taha, pakub DeLaval uue ajastu seadmeid koostöös Nord Varaliisingu finantseerimise lahendusega.

Iga farmiomanik teab, et kaasaegsed seadmed ja uudsed tehnoloogilised lahendused aitavad tagada lehma hea tervise ja seeläbi kõrge kvaliteediga suurema tootluse. Kaasaaegne farmisisustus on üsna kulukas ja tihtipeale saab just vaba raha puudumine takistuseks farmi arengul. DeLavalis on olemas kõik vajalik ühe farmi heaks toimimiseks, et vajalikud seadmed oleksid just õigel hetkel kõigile kättesaadavad teeb DeLaval koostööd Nord Varaliisinguga, kes pakub liisinglahendusi kõigile farmis kasutatavatele seadmetele ja tehnikale.

Varade soetamine liisinguga on praegusel ajal kiiresti tõusev trend, mida kasutavad järjest aktiivsemalt nii ärikliendid kui ka avalik sektor. Kui praegusel ajal soetatakse ligikaudu 80% autodest liisinguga ja muud varad pigem ostetakse välja, siis tõenäoliselt on viie aasta pärast ka seadmete ja sisustuse liisinguga soetamise protsent üle 50. Järgnevalt vaatamegi DeLavali tehnika ning lisaseadmete soetamise võimalusi koostöös ettevõttega Nord Varaliising.

Karjaanalüsaator annab infot enne probleemide tekkimist

Kindlasti on praegusel ajal nii mõnigi farmijuht jõudnud juba mõelda DeLavali uue ajastu masina – Herd Navigatori – peale. Kas aimad, kui palju aega ja jõupingutusi sa kokku võid hoida, kui saad oma lehmade mastiidi- või ketoosihaigusi identifitseerida veel enne seda, kui see sinu piimakarjas tõsiseks probleemiks kujuneb? Kas soovid palju varem kui tavatingimustes teada saada innast, tiinusest või abortidest?

Herd Navigator on DeLavali ainulaadne karjaanalüsaator, mis võtab piimast ise proove ning annab sulle infot tunduvalt varem, kui inimene seda tuvastada suudab. Farmihaldusjuht Herd Navigator on üks tänapäevastest tehnoloogilistest leiutistest, mis tõesti toetab piimatootjat tema töös ning tasub end kiiresti ära. Herd Navigator sobib nii robotitele, kui ka lüpsiplatsil kasutamiseks.

Nord Varaliisingu indikatiivne pakkumine karjaanalüsaatorile:

Seade maksab: 70 000 €+km

Sissemakse: 20%Periood: 5 aastatKuumakse koos vara kindlustusega: 1 177 €+km

Tavapäraselt peaks antud seadme soetamisel olema ettevõttel vaba raha 70 000 €, aga nüüd saab seadet kasutada kõigest 1 177€ eest kuus.

Alati ei pea aga soetama just kulukat tehnikat ja seadmeid, sest vastavalt kliendi soovile pakuvad Nord Varaliising ja DeLaval finantseerimislahendusi ka soodsama hinnaga toodete soetamiseks.

Sõrahooldusvann aitab haigusi ravida ja ennetada

Lehmade tervisehädad algavad tihtipeale ebapiisavast hügieenist tingitud sõrahaigustest. Lonkav ja haige loom ei taha liikuda, süüa ega juua, mille tagajärjel langeb toodang ja poegimine. Lisaks tulu vähenemisele tekib nii rahaline kui ajaline kulu looma terveks ravimiseks. Lehmakarja tervisehädade ennetamiseks pakub DeLaval tõhusaimat lahendust sõrahaigustega võitlemiseks – DeLavali sõrahooldusvanni.

Toode koosneb kahest vannist – esimeses leotatakse lahti kinnikuivanud sõnnik, et lahus paremini haavadeni jõuaks. Umbes 2-5 meetrit eemal olev teine vann kujutab endast desovanni, kuhu lehma jalg suures ulatuses sisse läheb. Kui lauda üldine hügieen on korras paraneb sõrgade olukurd 2-3 nädalaga umbes 20% võrra.

  

DeLavali arvutuste järgi on ühe looma keskmine ravikulu, sõrahaiguse juhtumi kohta, minimaalselt 245 eurot  – seda juhul, kui ennetusega ei tegeleta. Seevastu investeering ennetustegevusse DeLavali tehnoloogiaid ja tooteid kasutades, maksab aastas keskmiselt 3,5 eurot lehma kohta.

Nord Varaliisingu indikatiivne pakkumine sõravannile:

Seade maksab: 8 000 €+km

Sissemakse: 0%Periood: 5 aastatKuumakse koos vara kindlustusega: 188 €+km

Kui liisinguga soetatud sõravann aitab ära hoida kasvõi ühe haigusjuhu kuus, on farmeri igakuine võit üle mitmekümne euro.

Julgustame kõiki farmiomanikke kaaluma farmi kiiremaks arenguks uute kaasaegsete seadmete soetamist.

Liisinguga finantseerides võite avastada, et uutest seadmetes saadav igakuine kokkuhoid on suurem kui antud seadme kuumakse.

Nord Varaliising OÜ, www.varaliising.ee

tel. +372 60 770 70, [email protected]

DeLaval OÜ, www.delaval.ee

tel. +372 65 64 137, [email protected]

  

 

                                      

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960