Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Webstech®  – lihtne, nutikas ja vastupidav!

Just nüüd on viljatootjate hooaeg tuurid üles võtnud ja põllud näevad välja paljulubavad. On olemas võimalus, et tuleb hea ja rikkalik saak.

Ostjatega sõlmitakse lepinguid, määratakse hindu ja tingimusi ja tavaliselt toimuvad tarned sügisel või uue aasta alguses.

Pärast lõikust ja kuivatamist pannakse tooted sageli vanade hoonete betoonpõrandale. Enne tarnimist kontrollitakse toodet paar korda visuaalselt ja pole teada, kas ladustamise algusest on sellega mingeid probleeme tekkinud. Veokitele laadimise ajal saate teada, kas kvaliteet on rahuldav.

Kui pärast kuivatamist on probleeme tekkinud, olete võib-olla osa varudest (või isegi kõik) kaotanud.

Miks kasutada Webstech®i?

Kongskilde süsteemiga Webstech® saate nüüd vilja ja õliseemneid (või muud biomassi) pidevalt jälgida ja kui midagi on valesti, antakse häire. See toimib kindlustuse ja abivahendina, mis jälgib teie vilja või biomassi nii, et selleks on vaja vähe töötunde. Teil pole vaja varude pärast muretseda – neid jälgitakse 24 tundi ööpäevas ja 7 päeva nädalas ning vajaduse korral 365 päeva aastas!

Mis on Webstech®?

Biomassi (näiteks nisusse, otra, puidugraanulitesse jne) pannakse traadita andurid – pallid, piigid või kaablid – mida lähemale, seda paremini jälgimine toimub. Andurid saadavad iga 3 tunni tagant  baasjaama andmeid temperatuuri ja suhtelise niiskuse kohta (sõltuvalt andurite tüübist).

Baasjaam on ühendatud peatoite (220 V) või autoakuga ja kogub anduritest andmeid ning edastab neid keskserverisse. Andmeid saadetakse ja võetakse vastu GPRS-i/GSM-i ja Interneti kaudu.

Varude andmetele pääseb juurde veebi sisse logides (www.webstech.dk) ja näha on järgmisi andmeid.

• Seadmete hetkeolukord• Biomassi temperatuurid (ja niiskus)• Häired• Sündmuste logi• Kõigi sündmuste ja häirete ajalugu, temperatuuri (ja niiskuse ja vee %) graafikud

Andmeid saab arvuti/sülearvuti, tahvelarvuti või nutitelefoniga igal pool vaadata. Piirväärtuste ületamisel saadetakse SMS-i ja meiliga häire (vastavalt teie valikutele). Nüüd saate reageerida ja vältida edasisi probleeme ning võite seeläbi kogu saagi päästa!

Süsteemi saab kasutada ka olemasoleva kuivatussüsteemi juhtimiseks, kasutades automaatset puhuri juhtimist (ADC). See tuleb osta eraldi ja selle peab paigaldama elektrik. See vähendab energiatarvet kuni 30–40%, vältides kuivatamist suure välisõhu niiskusesisalduse juures ja liigset kuivatamist.

Pallidel ja piikidel on nii temperatuuri- kui ka niiskuseandurid või ainult temperatuuriandur(id). Kaablitel on ainult temperatuuriandurid.

 

Webstech®i kasutamine?Pallid või piigid pannakse vilja sisse – u. 10–12 meetriste vahedega. Baasjaam paigaldatakse hoones võimalikult kõrgele ja pärast 5-minutilist toimetamist arvutis on süsteem töövalmis. Ongi kõik!

Seadistamise ajal otsustate ise, millal ja millistel tingimustel häireid soovite – süsteem on alati teie vajadustele vastav!Saate valida ka eraldiseisva süsteemi. Varude lähedusse tuleb paigaldada arvuti ja kõik andmed on nüüd arvutis olemas. Puudub vajadus maksta aastatasu või andmeliikluse tasu.

Kus saab Webstech®i kasutada?

Süsteemi saab kasutada igasuguse biomassiga, mille temperatuuri ja niiskust on vaja jälgida: komposti, puidugraanulite, laastude jne puhul. Süsteemi kasutatakse ka muru temperatuuri jälgimiseks Taani golfiradadel. Kokku on maailmas kasutusel ligikaudu 500 süsteemi, Austraaliast Iirimaani (ja peagi Eestini!) ning järjest suurem arv viljatootjaid ja muid kliente ostab selle süsteemi oma toodete kvaliteedi kindlustamiseks.

Olemasolevate klientide kogemused

Viljatootja Gavin Owens Iirimaalt kasutab 80 Webstech®i palli 50 000 tonni vilja jälgimiseks 8 hoidlas. Poolt viljast kasutatakse põllumajanduses ja ülejäänud kogust Guinnessi õlle ja viski tootmiseks. „Selle süsteemiga saan jälgida oma viljavarusid nii, et füüsilist kontrollimist on väga vähe, tänu millele saan palju väiksema töömahu juures rohkem mõõtmisi teha. Registreerimine toimub pidevalt ja jälgin hoiustamise kestel nii oma kui ka klientide varusid. Kvaliteedikontrolli käigus avaldab see süsteem minu klientidele tõepoolest suurt muljet," kommenteeris Owens.Põllumees Kresten Frandseni farmis on hoitud viimase 6 aasta jooksul DLF-Trifoliumi varusid, mis koosnevad 9000 tonnist õliseemnetest. See tähendab, et hea kvaliteedi tagamiseks on vaja talvepoolaastal varusid palju kordi kontrollida.Tavaliselt kulus iga päev 2 tundi hoidlas ringikäimisele ja „kuumade kohtade” otsimiseleÜhel sügisel paigaldas ta hoidlasse prooviks 50 palli ja piiki. „Süsteemi on lihtne kasutada ja alguses kasutasin seda oma kontrollkäikudele lisaks,” räägib Frandsen. „Puhudes varudesse õhku, nägin, kuidas süsteemis temperatuur muutus ja sain kinnituse, et see toimib.”Isegi pärast põhjalikku kontrollimist peab Kresten Frandsen tunnistama, et süsteem on täpne.Kuidas alustada?

Otsustage, mitut andurit vajate, sõltuvalt teie varude paigutusest ja biomassi tüübist.

Samuti peate valima, kas soovite iseseisvat või veebipõhist süsteemi.Tavaline süsteem koosneb ühest baasjaamast ja 5–10 piigist või pallist ja hind on järgmine.1 baasjaam + 5 palli (u. 1000–1500 tonni vilja kohta) – 1575 EUR KM-ta pluss GPRS-i/GSM-i andmete kasutamise ja majutuse tasu 10 EUR/kuu.

Tutvustuspakkumine kuni 31.07.2015:Kõigilt tellimustelt väärtusega kuni 2000 EUR allahindlus 5%!

Kõigilt tellimustelt üle 2000 EUR allahindlus 10%! 

Võtke ühendust Peter Thomseniga, kui soovite esitlust ja personaalset hinnapakkumist vastavalt teie vajadustele!

Kontaktid: Peter Thomsen, PILT Trading OÜ, tel. 5041278, e-post: [email protected]

 

 

 

 

Välise antenniga pall
Foto: PILT Trading OÜ
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960