Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 18. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehi ootab eksootikareis Peruus

Põllumehi ootab eksootikareis Peruus
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Kuna üsna pea jõuab kätte talivilja koristusaeg, hakkavad paljud põllumehed mõtlema vilja müümisele. Vilja hinda mõjutab põhiliselt saak ning selle laojäägid Euroopas, mille saagiprognoosid paistavad tänavu suhteliselt head olevat.

2005. aastal asutatud ja praeguseks üks suurematest vilja kokkuostjatest AS Oilseeds Trade on saagi kokkuostuks valmistunud viimastel aastatel lausa märkimisväärselt.

AS Oilseeds Trade müügijuht Meelis Fink selgitas, et Oilseeds on juba algusaastatest võtnud eesmärgiks panustada Eesti regionaalarengusse ning juurutada kokkuostupoliitikat, mis annaks põllumeestele võimaluse kokkuostjaid rohkem usaldada. Nende kuus aastat tagasi loodud internetipõhine ostuprogramm, mille abil kantakse ladudesse jõudnud kaup praktiliselt reaalajas süsteemi sisse, on tänaseks kiirendanud oluliselt andmevahetust ostja ja müüja vahel. “Meie programmis näeb klient jooksvalt infot oma kauba kohta ning see omakorda võimaldab kasvatajal saada head ülevaadet oma senistest müükidest,” lausus Fink.

Oilseeds Trade tegevjuhi Veikko Vahari sõnul on nad investeerinud viljaäri paremasse toimimisse.
Foto: Oilseeds Trade AS

Vilja hindasid annab Oilseeds aastaringselt ning viljakasvatajatel on võimalik igal ajal oma saagile ka leping sõlmida. “Meile on võimalik vilja tuua või saata varumisperioodil kogu aeg. Hinnainfo on olemas meie kodulehel ning seda saab alati küsida ka meie müügiesindajalt,” rääkis AS Oilseeds Trade tegevjuht Veikko Vahar. Lisaks rõhutas Vahar, et suuremate koguste puhul tasuks hinnateema kindlasti müügiesindajaga üle rääkida. Neil, kellel lepingud juba sõlmitud, piisab ainult logistikule helistamisest ja transpordi tellimisest. “Sellest aastast oleme teenusekvaliteedi parandamiseks laiendanud ka oma logistikaosakonda. Vilja veetakse vastavalt soovile müüja juurest ära 24/7,” lisas Vahar.

Oilseeds Trade on oluliselt paremini valmistunud kokkuostu perioodiks ka finantsiliselt. Kokkuostu sujuvamaks korraldamiseks on koostöös pankadega Oilseeds Trade krediidilimiit suurenenud sel hooajal 10 miljoni euro võrra. “Meie logistika ja finantspool on sellel aastal olulisemalt paremas valmisolekus kokkuostuks kui möödunud hooajal,” selgitas Meelis Fink. osalemiseks peab klient müüma Oilseeds Tradele oma tooteid või ostma Oilseedsi poolt müüdavaid tooteid. Iga ostu-müügiga saab klient reisi hinnast soodustust vastavalt allahindluspunktide arvestustabelile, mille leiate Oilseeds Trade kodulehelt. Kampaania toimub kuni selle aasta lõpuni ning reis ise toimub ajavahemikult 11.-23. jaanuar 2017. “Oleme valmis kokkuostuks ja ootame kõiki põllumehi meiega ühendust võtma,” ütles kokkuvõtteks Meelis Fink.

Lisaks teenusekvaliteedi tõstmisele on AS Oilseeds Trade loonud põllumeestele ka toreda kampaania, mis võimaldab lennata koos Oilseedsiga eksootikareisile Peruusse. “Meie traditsiooniks on saanud Eesti põllumeestele iga-aastaste seminaride ning väljasõitude korraldamine. Sel aastal mõtlesime aga pakkuda oma klientidele ka võimalust väiksema kuluga tulla koos meie ja teiste põllumeestega imelist Peruud avastama,” rääkis Veikko Vahar.Reisikampaanias

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960