Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks uut John Deere mudelit jõudsid Eestisse

Kaks uut John Deere mudelit jõudsid Eestisse
Foto: Baltic Agro Machinery OÜ
John Deere’is ei lepita asjadega, mis „käivad kah“. Selle lähenemisviisi parim näide on 6R seeria traktorimudelite valiku laienemine. Kaks uut tippmudelit, 6230R ja 6250R, on mõlemad kerged ja võimsad – 9,3 t ja kuni 300 hj. Tänasest on neid mudeleid võimalik leida Baltic Agro Machinery esindustest.

Niisugust võimsust ei ole mitte ühelgi teisel selle kaaluklaasi traktoril. See on kombinatsioon, mis tagab täiesti uuel tasemel tõmbejõu ja sõiduomadused maanteel. Lisaks on need traktorid erakordselt nutikad ning nüüdsest kuulub nende varustusse ka ergonoomiline uus John Deere CommandPRO juhthoob, mille kasutamine on väga mugav.

Ainulaadne John Deere’i täisraami konstruktsioon moodustab 6R seeria traktorite tugeva selgroo. Mootor ja käigukast asetsevad raamil ja on paigaldatud isoleerivatele patjadele, mis vabastavad struktuuriosad pinge alt ja vähendavad töömüra. Täiuslik platvorm John Deere’i esilaadurile.

Võimas mootor

Meie 6-silindriste 6,8-liitriste mootorite suur võimsus on võimalik tänu meie täiustatud 4-klapisele kõrgsurve ühisanumsissepritsesüsteemi (HPCR) tehnoloogiale, kus sissepritserõhk on kuni 2 500 baari. PSS-mootorid (6230R ja 6250R) kasutavad kahe turbolaaduri süsteemi, milles VGT mitmekordistab muutumatu geomeetriaga turbolaaduri poolt tekitatud rõhu.

Lisavõimsusrežiim annab transportimiseks ja jõuvõtuvõlli kasutamiseks lisavõimsust kuni 40 hobujõudu. Maksimaalne võimsus ja maksimaalne pöördemoment saavutatakse vastavalt pöörlemissagedusel 1900 ja 1600p/min, et tagada mootori optimaalne reageerimine väikese kütusekulu juures.

Täiustatud AutoPowr

AutoPowr on hüdromehaaniline käigukast, mis tagab astmevaba ja pideva võimsuse edastamise kiiruste vahemikus 50 m/h kuni 50 km/h. AutoPowr säilitab valitud kiiruse, reageerides muutuvale koormusele automaatselt. Maanteesõidu maksimaalse kiiruse saavutamise järel langeb mootori pöörlemissagedus automaatselt kiiruse säilitamiseks vajalikule miinimum-tasemele, vähendades sedasi müra ja säästes kütust. 50 km/h säilitatakse mootori pöörlemissagedusel 1630 p/min, 40 km/h aga mootori pöörlemissagedusel 1300 p/min CommandPRO-ga.

Traktorid 6230R ja 6250R on veelgi mugavamad ja stabiilsemad tänu pikemale 2900 mm teljevahele.

Esisilla kolmepunkti vedrustus TLS Plus tagab põllul optimaalse haardumise ja jõudluse, rakendades maapinnale kuni 10% rohkem veojõudu. Samuti kindlustab see juhile suurema mugavuse, vähendab väsimust ja suurendab tootlikkust ning muudetava suhtega roolimine* teeb manööverdamise põllul hõlpsamaks.

Kohanduv esitelg

Iseseaduv TLS Plus reguleerib automaatselt vedrustuse tundlikkust ja käiku ning kohandub rippsüsteemi andurite järgi, et kompenseerida traktori hüplemist raskete veotingimuste korral.

Juhi suurem mugavus

Nutikas hüdropneumaatiline kabiinivedrustus (HCS Plus) muudab juhi töö mugavamaks nii põllul kui ka maanteel. Gaasipedaali ja esisilla TLS-anduri sisendsignaali järgi suurendab või vähendab kabiini vedurustuse juhtseade õli kogust amortisaatorites. Poolaktiivne süsteem tagab ülima mugavuse kõigis olukordades.

Hea ülevaade ümbritsevast

Ergonoomilisus, kõikehõlmav nähtavus ja mugavus on ruumika ComfortView kabiini kvaliteedimärgid. Kõik juhtnupud ning kasutajaliidesed on optimeeritud nii, et nende kasutamine oleks loogiline ja intuitiivne.

6R seeria suurte traktorite varustusse kuuluvad CommandARM* ja Bluetoothühenduvusega 4. põlvkonna CommandCenter. Lisaekraani saab paigaldada parempoolsele nurgapostile. Kaldus kapott ja suurepärane kõikehõlmav vaade annavad juhile parima ülevaate ümbritsevast. Lisavarustusse kuuluv panoraamkatus suurendab juhi vaatevälja, pakkudes esilaaduriga töötamisel kuni 30% rohkem nähtavust.

CommandARM ja 4. põlvkonna CommandCenter

CommandARM koos lisavarustusse kuuluva elektroonilise ja seadistatava juhthoovaga tagab väga intuitiivse kasutamise. Kõik juhtnupud, mida igapäevaseks tööks vajate, on käeulatuses: hüdroväljavõtted, AutoTrac, iTEC, konditsioneer, valgustid, raadio, nelikvedu ja töösügavuse juhtimine. CommandARM konsoolile paigaldatud 4.põlvkonna CommandCenter ekraani saab juhtida lihtsa tahvelarvutite nipsamisfunktsiooniga ja see jälgib kõike, mida tõhusaks ja efektiivseks töötamiseks vaja on.

Uus juhthoob Commandpro

Traktorite 6230R ja 6250R silmapaistva võimsusega hakkamasaamise muudab lihtsaks uus CommandPRO juhthoob 11 ümberseadistatava nupuga. Peale selle muudab see ülim sõidustrateegia kõik tööpäevad veel mugavamaks ja tootlikumaks. CommandPro juhtimissüsteem muudab traktoristi töö veelgi mugavamaks, sest liikumahakkamine ja maksimaalse kiiruse saavutamine on nüüd vaid ühe puudutuse kaugusel. Nii pedaale kui ka juhthooba saab kasutada paralleelselt ning antud juhtimissüsteemil puuduvad eraldi maantee- ja põllutöö režiimid, mida peaks oludele vastavalt ümber lülitama.

Sätete haldur

Sätete halduri abil saab vähendada kõikide erinevate rakenduste seadistusaega, kui salvestada kõik masina seadistused, näiteksmootori, hüdroväljavõtete ja tagumise rippsüsteemi seadistused, aga ka CommandPRO juhthoova ja elektrilise juhthoova konfiguratsiooni sätted. Selle abil saate haakeriistade individuaalsed seadistused kiiresti üles leida.

Ööd valgeks

Loodus pole normaalse tööajaga kunagi arvestanud. Oma töö tootlikkuse huvides peate sageli töötama pimedas.

Tavaliselt võivad transport, kündmine, kultiveerimine ja eriti viljakoristus nõuda pikki öiseid vahetusi. Meie tehases paigaldatud valgustuspaketid loovad 6R seeria mudelite ümber heleda valguse.

• Kabiinituled

Kabiini katuseserva (nii ees kui taga) integreeritud 12 töötuld (lisavarustuses LED-tuled) tagavad 360° nähtavuse, et masinat oleks ohutu käsitseda ja juhtida.

• Vööliini ja tagumiste poritiibade tuled

4 reguleeritavat vööliinil ja tagumistel poritiibadel asuvat töötuld (lisavarustuses LED-tuled)suurendavad töötamise paindlikkust.

• Kapotituled (lisavarustuses LED-tuled)

6 töö-, koht- ja sõidutuld mootorikapotil juhivad teid ehast koiduni.

LED-tuled annavad madala värvitemperatuuriga loomulikku valgust, mis vähendab silmade ja keha väsimust, ja need kestavad kauem.

Veelgi võimsam hüdraulika

6R-seeria suletud keskme ning rõhu- ja vooluhulga kompenseerimisega hüdraulikasüsteem on projekteeritud maksimaalset vastupidavust ja töökindlust silmas pidades. Sellel on vähem hüdraulikaosi ja -ühendusi, mis muudab selle ka väga usaldusväärseks.Uute 6230R ja 6250R mudelite täiustatud hüdraulikasüsteemi tootlikkus on 160 l/min mootori pööretel 1500 p/min. Hüdroväljavõtete ploki komponendid on paigutatud väga kasutajasõbralikult ning kasutada saab kuni kuut tagumist hüdroväljavõtet ja vaba tagasivoolu liitmikku. Laiad rippsüsteemi siinid jätavad jõuvõtuvõlliga töötamiseks piisavalt ruumi ja paigutus ei takista vaadet tagumisele rippsüsteemile ja haakekonksule, kui haakeriista ühendamiseks on vaja manööverdada.

Uute 6230R ja 6250R mudelite täiustatud hüdraulikasüsteemi tootlikkus on 160 l/min mootori pööretel 1500 p/min.
Foto: John Deere

Eesmise rippsüsteemi hüdroväljavõtted ja jõuvõtuvõll

Eesmise rippsüsteemi maksimaalne tõstevõime on 5000kg (6230R ja 6250R). Seda on võimalik tellida ka kuni 2 hüdroväljavõtte ja eesmise jõuvõtuvõlliga. Kõik ühilduvad põlluotsa automaatikaga iTEC-ga.

Täielik kontroll hüdraulika üle

Intuitiivsed CommandCenteri juhtnupud võimaldavad hüdroväljavõtete juhtimist sõidu ajal. Lisavarustusse kuuluvate elektrooniliste hüdroväljavõtete korral saab suurelt juhtmonitorilt jälgida vooluhulkasid ja toimimisaegu ning hoida kogu hüdraulikasüsteem oma kontrolli all.Intuitiivsed CommandCenteri juhtnupud kolmepunktirippsüsteemi töösügavuse, kõrguse, langetamiskiiruse, libisemise ja võnkesummutuse seadistamiseks.

Automaatroolimine - võtke päevast maksimum

Automaatroolimine AutoTrac juhib traktorit usaldusväärselt kõigis tingimustes, hoiab ära kulukad ülekatted ja vahelejätmised ning suurendab juhi efektiivsust. 4. põlvkonna CommandCenteri ja StarFire’i vastuvõtjaga vähenevad tootmiskulud kuni 8%* ja tootlikkus suureneb kuni 14%**.Juurdepääs John Deere’i automaatroolimise lahendustele algab uuest vastuvõtjast StarFire 6000. Võimaluste seas on signaali suurem stabiilsus maksimaalse tööaja tagamiseks ja uus SF3-täpsus. See tähendab, et vastuvõtja hoiab teid alati teel, hoolimata tingimustest. Peale selle saate SF3-ga korratavad tulemused (ilma juhtjoone või piirinihketa) kogu hooaja vältel.Vastuvõtja StarFire 6000 töötab sujuvalt kõigi John Deere’i automaatroolimise süsteemidega ja kõigi täpsustasemetega (SF1, SF3, mobiilne ja raadiojuhitav RTK).• RTK 2,5 cm töökäikudevahelise täpsuse ja pikaajalise korratavusega, sh 14-päevane RTK levi pikendamine, kui kaotate otsenähtavuse. Täiuslik lahendus juhitud liiklusega põllumajandustööde jaoks.• Uus SF3, mis võimaldab 3 cm töökäikudevahelist täpsust ja hooaja jooksul korratavust.• Täiustatud SF1 töökäikudevahelise täpsusega 15 cm, tasuta.

Automaatroolimine AutoTrac juhib traktorit usaldusväärselt
Foto: John Deere

John Deere’i sektsioonide juhtimine

Täpse tootlikkuse kasu: John Deere’i sektsioonide juhtimine viib vahelejätmise ja ülekatted miinimumini otse käigu pealt. Selle tulemusel saab teha tööd kiiremini ja paremini, säästes raha nii väetiselt, kemikaalidelt kui ka seemnetelt. See standardne ISOBUS-i lahendus on saadaval nii pritsidele, külvikutele kui ka laoturitele.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960