Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ROLLANT 540 RC: stabiilsus, mis tagab maksimaalse jõudluse

ROLLANT 540 RC:
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Uuel fikseeritud kambriga ruloonipressil ROLLANT 540 on uued valtsid ja tugevam šassii. Valida saab võrksidumise ja kiletamise vahel. Uus ajamikontseptsioon ja erakordselt lihtne hooldus tagavad suure jõudluse.

ROLLANT 540 valmistab palle, mille läbimõõt on 1,25 m ja laius 1,22 m. Pressimiskamber koosneb 16 valtsist, mis on valmistatud 4 mm paksusest terasplaadist. Valtside rihvelprofiil hoolitseb palli optimaalse pöörlemise eest isegi märgades oludes. Suunamine ja jõuülekanne toimuvad erikarastusega võlli abil (läbimõõt 50 mm), mis asuvad ajamipoolsel küljel. Nad on flantsiga kinnitatud valtsi korpuse külge ja neid saab vajaduse korral ükshaaval vahetada.

Tagaluugi sulgemise silindrid asetsevad horisontaalselt külgedel, tänu sellele on pallile avaldatav pressimissurve tugev. Uus konstruktsioon vähendab ühtlasi survet, mida rakendatakse tagaluugi ja silindri laagritele. Selleks et pall oleks võimalikult tihe, avaldavad silindrid kuni 180 bar survet.Lisavarustusena saab ROLLANT 540-le paigaldada MPS II süsteemi. Selle süsteemi puhul pöördub kolme pressimisvaltsi kandev segment kambri sisse, et suurendada pressimise alguses palli tihedust ja vormida täiuslikult ühtlase kujuga pall.

Optimaalne keti määrimine ka pikal tööpäeval

Pressimisvaltse juhitakse ainult masina vasakult küljelt. Igal valtsil on otseajam, mille tulemusena jaotub jõud valtsidele ühtlaselt ja seejuures on energiatarve väiksem. Ajamiketid on rootoril ja peaajamil 1,25-tollised ning tagaluugi valtsidel 1-tollised. Kettide külgosasid on tugevdatud ASA standardi kohaselt ja uued kaherealised valtsilaagrid on valmistatud ülitugevast terasest.Kette määritakse ekstsentrilise pumba abil, mis ammutab õli 6,3-liitrisest mahutist. Määrimine toimub vajadust mööda ja täpselt ketiühenduste pöördepunktis. Kõik MPS-i ja tagaluugi määrdeniplid on koondatud paremale küljele. Lisavarustuses on ka keskmäärimislahendus. Määrimisintervalli saab seada juhtterminalis.

Suure jõudlusega kogur tagab optimaalse materjalivoo

2,10 m laiune juhitav kogur korjab saagi kindlalt üles. Lisavarustusena on saadaval tasandav kaksikvalts, mis parandab materjalivoogu, eriti suurte ja väikeste vaalude puhul, ning aitab vormida ühtlase kujuga palle. Kaks külgmist söötetigu toimetavad materjali kindlalt rootorini.Lisavarustusse kuuluval hekseldusmehhanismil on 15 nuga, mille teoreetiline lõikepikkus on 70 mm. Neid nuge saab sisse tõmmata kabiinis olles ja neil on individuaalne kaitse võõrkehadega kokkupõrke eest.

ROLLANT 540 RC
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht

Ummistuse korral saab lõikekambri alla lasta, andes käsu juhtterminalist. See süsteem on juhile erakordselt mugav ja minimeerib seisakuaja. Ühtlasi nõuab järgnev mehhanismi taaskäivitamine vähe energiat.

Võite valida võrksidumise ja kiletamise vahel

ROLLANT 540 kasutaja saab valida võrksidumise ja kiletamise vahel. Pakkerežiimi vahetamine ei nõua tööriistu, selleks kohandatakse lihtsalt juhtvaltsi külgkruvisid. Masina paremal küljel paiknev ramp hõlbustab pakkesüsteemi täitmist. Kaasa saab võtta ka asendusrulli (kas kile või võrgu). Lisavarustusse kuuluv COMFORTi süsteem võimaldab pakkesüsteemi seadistada otse kabiinist.Pallipressi juhtimiseks on kolm võimalust: CLAAS COMMUNICATOR, OPERATORi terminali ja ISOBUSe terminal.

Küsi lisa Konekesko spetsialistidelt.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960