11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA maksab põllumeestele 740 miljonit krooni

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) määras põllumeestele kevadel esitatud taotluste alusel 739,2 miljonit krooni ühtset pindalatoetust ning põllumajanduskultuuri kasvatamise täiendavat otsetoetust.

Toetuste väljamaksmisega alustatakse veel enne jõule, teatas PRIA.

PRIA määras 18014 ühtse pindalatoetuse taotlejale 482 miljonit krooni toetust. Kokku määrati ühtset pindalatoetust ligi 730 tuhande hektari eest. PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul ei ole see siiski veel lõplik, sest 517 taotleja puhul pikendas PRIA taotluste menetlustähtaega. “Nende taotlejate puhul on PRIA tuvastanud erinevuse 2004. ja/või 2005. aastal taotletud ning tegelikult kasutuses olnud toetusõiguslike pindade vahel,” täpsustas Noorkõiv ning lisas, et neil taotlejail vajavad toetusõiguslik pind ja väljamakstava toetuse suurus veel korrigeerimist

Selliseid taotlejaid, kellele toetust ei määratud, oli 328. Mittemääramise peamisteks põhjuseks oli see, et toetuse nõuetele vastav pind oli taotletust väiksem või rohumaa oli õigaegselt niitmata või karjatamata jäetud. Ühtset pindalatoetust taotles tänavu PRIAst 18531 maaharijat.

Põllumajanduskultuuri täiendavat otsetoetust taotles tänavu 6978 põllumeest, kellele määrati kokku ligi 310 tuhande hektari eest 257,2 miljonit krooni toetust. Selle toetuse puhul oli 172 taotlejat, kelle taotlus jäeti rahuldamata, kuna kontrollid avastasid pindade erinevusi, pllukultuur oli umbrohtunud või kasvatati üldse sellist kultuuri, millele toetust maksta ei saa. Menetlustähtaega pikendas PRIA 226 taotlejal.

Pindalatoetuste määrad hektari kohta on tänavu suuremad kui eelmisel aastal - ühe nõuetekohaselt hooldatud hektari eest saab 659,8 krooni ühtset pindalatoetust ja 836,9 krooni põllumajanduskultuuri täiendavat otsetoetust. Toetussummade väljamaksmisega alustab PRIA hiljemalt 20. detsembril.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960