14. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trigon Agri sai investoritelt 780 miljoni krooni

Trigon Agri viis edukalt läbi 780 miljoni krooni suuruse kinnise aktsiaemissiooni, kaasates kapitali Euroopa ja Ameerika Ühendriikide investoritelt.

Emissooni järgselt tõuseb Trigon Agri omakapital 1,1 miljardi kroonini. Kuna firma pole tegevuseks siiani pangalaenusid kaasanud, annab selline omakapital kombineeritult laenamisvõimega firmale kokku võimaluse finantseerida kuni 2,3 miljardi krooni eest investeeringuid põllumajandussektorisse, teatas ettevõte.

"Emissooni edukus näitab investorite toetust meie strateegiale ja kinnitab meie usku tugevasse investeerimispotentsiaali, mida pakub endiste Nõukogu Liidu maade põllumajandussektor," märkis Trigon Agri tegevdirektor Kaupo Ojavee.

Trigon Agri eesmärgiks on kasvada Kesk- ja Ida-Euroopa juhtivaks põllumajanduskontserniks. Toimunud emissioon annab ettevõttele Ojavee sõnul selleks vajaliku finantsilise platvormi.

Trigon Agri on Taanis registreeritud investeerimisettevõte, mis investeerib Ukraina, Venemaa ja Eesti põllumajandussektoritesse. Trigon Agrit juhib juhtimislepingu alusel Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiv investeeringute haldamise firma Trigon Capital. Trigon Capitalil on esindused ja investeerimistegevus kogu regioonis, Balti riikidest Balkanimaadeni, sealhulgas Ukrainas ja Venemaal. Trigon Capital haldab investorite varasid kokku 1 miljari dollari väärtuses.

Trigon Agri asutati 2006. aasta alguses kaasates esialgset investeerimiskapitali põhiliselt Soome erainvestoritelt. Tänaseks harib Trigon Agri 25 000 hektarit põllumajanduslikku maad, millest enamus asub Ukrainas, kus kasvatatakse põhiliselt teravilja, maisi ja õlikultuure. Uuest emissioonist kaasatud kapitaliga plaanib firma rahastada uusi investeeringuid, mis suunatakse põhiliselt Trigon Agri tegevuse laiendamiseks musta mulla vööndis Ukrainas ja Venemaal. Trigon Agri eesmärk on 2008. aastaks hallata üle 100 000 hektari maad.

Emissiooni nõustajaks ja läbiviijaks oli SEB Enskilda. SEB Enskilda jätkab firma nõustajana ka praegu, et noteerida Trigon Agri aktsiad rahvusvaheliselt tunnustatud börsil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960