Eramaade riigistamisel puudub selgitus

Kümme aastat tagasi Tartu Agro põllumaid
riigistades ei näinud põhiotsused viseerinud ministrid Andres Varik ja Ivari
Padar ülemäära vaeva sõltumatute ekspertide kaasamisega otsustusprotsessi.

Tänasel põllumajandusministril Helir-Valdor Seederil on seetõttu lihtne oma eelkäijaid ebaväärika asjaajamise pärast arvustada. Jätnud 1999. aastal üle 2000 hektari endisi talumaid riigile, andis põllumajandusministeerium juba 2001. aastal Tartu Agrot erastades mõista, et tegelikult pole neid maid riigile tarvis, kirjutas Tartu Postimees.

«Minu arvates riik ei oleks tohtinud tol ajal niimoodi käituda,» ütles Seeder 23. aprillil riigikogu infotunnis. «Miks niisugused otsused langetati, oskavad kommenteerida tol ajal ametis olnud ministrid ja ametite juhid.»

Põllumajandusministeeriumi kantsler Indrek Grusdam, kes oli ministeeriumis ametis juba noil pöördelistel päevadel, nendib, et ministeeriumil pole ette näidata taustamaterjale, millest võiks lugeda piisavalt selgelt endiste eramaade riigistamise argumente.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised