Vihmasadu segab viljakoristust

Tänavu on viimase seitsme aasta vihmaseim
suvi, kirjutab maakonnaleht Koit, mistõttu vajab koristatud vili tavalisest kaks
korda pikemat kuivatamist.

Põlvamaa talunikul Aare Veetsmannil on koristatud kolmandik viljast. "Oleks kindlasti rohkem võtnud, sest kombaini võimsus seda võimaldas, kuid kogu asi jäi kuivati taha seisma. Kuivati ei jõudnud tänavust rikkalikku ja väga märga saaki ära kuivatada," rääkis Veetsmann. Tema andmetel tuleb tänavu vilja kuivatada möödunud aastasest kaks korda rohkem.

Põllumees Toomas Tobreluts, kel samuti kolmandik viljast koristatud, rääkis, et kuivatile on juba praegu rohkem kütust läinud kui eelmisel koristushooajal tervikuna. Samas on kütus tunduvalt kallinenud.

Vihmade tõttu halveneb vilja kvaliteet iga päevaga. Juba praegu ei kõlba see enam söögi ega seemneviljaks. Kui taevast vihma edasi kallab, ei kõlba vili enam ka loomadele sööta ning tuleb seetõttu maa sisse künda.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Vaklak otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

06. mai 2018

Kõo Agro otsib TERAVILJA OSTU- JA MÜÜGIJUHTI

KÕO AGRO OÜ

25. aprill 2018

BASF otsib agronoomi

BASF UAB

26. aprill 2018

Uudised