6. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa kalameeste lemmikuks oli sinepikastmes räim

Pärnus rahvusvahelisele kalanduskonverentsile kogunenud 20 Euroopa Liidu riigi kalameste meelisräimeks osutus räim sinepikastmes, vahendas põllumajandusministeerium eilsest räimeroogade jõukatsumist.

Gloria peakoka Dimitri Demjanovi juhendamisel valminud räimeroogadest parim valmib kahes etapis – esmalt hoitakse seda kuni ööpäev äädika, soola, suhkru ja vee marinaadis. Seejärel pannakse räimed kolmest sinepist koosnevasse kastmesse, millele lisatakse oliivõli ja suhkrut.

Populaarsuselt teiseks osutus räim valges marinaadis ning kolmandaks valiti tsitrusräim.

Neljapäeval ja reedel arutasid üle-Euroopalisele kalanduskonverentsile kogunenud kalandusspetsialistid kalanduspiirkondade säästva arengu ja sotsiaal-majanduslikku struktuuri säilitamise küsimusi. Täna külastavad Euroopa kalamehed Kihnu saart.

Konverentsi korraldasid Eesti Põllumajandusministeerium koostöös Euroopa Komisjoni merenduse ja kalanduse direktoriaadiga (DG MARE).

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960