6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeste põllumajandusettevõtete arendustoetuse taotlemise aeg muutus

Pisipõllumajandusfirmade arendustoetuse kord täpsustus ja seetõttu muutus ka toetuse taotlemise aeg.

Põllumajandusministeeriumi poolt Eesti maaelu arengukava 2007-2013 raames välja töötatud mikropõllumajandusettevõtete arendamise investeeringutoetuse (meede 1.4.1) eesmärk on anda põllumajandustootjatele toetust omatoodetud põllumajandussaaduste tootmiseks või omatoodetud põllumajandussaaduste töötlemiseks vajalike investeeringute tegemiseks, teatas põllumajandusministeerium.

Põllumajandusministri allkirjastatud meetme 1.4.1 määruse muudatus täpsustab toetatavate tegevuste abikõlbulike kulutuste maksumust. Kui investeeringuobjekti maksumus kokku ületab 500 000 krooni, on see toetatav kuni investeeringuobjekti maksumuse taotluse esitamise aastale vahetult eelnenud majandusaasta müügitulu kolmekordse summa ulatuses.Teine määruse muudatus teeb erisuse ja võimaldab tulla toetust taotlema ka noortel ettevõtjatel, kes on saanud enne taotluse esitamist põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust (meede 1.2) ja on tegutsenud vähemalt kuus kuud enne taotluse esitamist.

Määruse muudatuste eesmärk oli vähendada toetuse tingimuste mitmetitõlgendamist. Muudatuste abil aidatakse kaasa toetuse efektiivsele ja eesmärgipärasele kasutamisele, samuti aitab muudatus vältida taotleja võimalikku üleinvesteeringu ohtu (seda eelkõige suuremahuliste investeeringute puhul).

Määrus jõustub 13. novembril, millega seoses varem 9.-26. novembriks väljakuulutatud tänavusügisene taotlusvoor toimub ajavahemikus 16.-30.novembrini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960