11. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Meierei panustab uude juustuliini

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse Rannu tootmistsehhis alustas tööd uus 25 miljonit krooni maksma läinud juustuliin, tänu millele loodab ettevõte Eestis turuosa paisutada.

„Uus liin on juustutööstuse viimase aja suurim investeering, mis loob baasi ettevõtte turuosa suurendamiseks nii Eestis kui ka eksportturgudel,“ rääkis Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juhataja Ago Teder. „Kui seni tootsime kuus ligi 270 tonni juustu, siis uue liini lisandudes suureneb maksimaalne tootmismaht kuus kuni 800 tonnini.“

Ago Teder ütles, et investeeringute peamiseks eesmärgiks on tõsta juustutööstuse automatiseerimise taset ning läbi automatiseerimise tõuseb ka toodete kvaliteet ning tootmismaht.

„Mida rohkem tööd teevad ära masinad, seda efektiivsemaks meie tootmine muutub,“ sõnas Ago Teder „Samuti garanteerib automatiseerimine meie toodete ühtlasema kvaliteedi ning suudame kvaliteetsete juustutoodetega varustada ka suuremaid kliente. Koondamisi me ei kavanda, kuna tootmismahu kasvades leiame inimestele tänu ümberõppele tööstuses uue rakenduse“.

Põltsamaa Meierei Juustusööstus investeeris eelmisel aastal Rannu vallas Kaarlijärvel asuva tootmisüksuses uutesse seadmetesse kokku ligi 50 miljonit krooni, millest pool kulus uuele täisautomaatsele juustuliinile.

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 219,2 miljonit, kasum 25 miljonit krooni.

Estover OÜ kuulub kontserni United Estover Group OÜ ning tegutseb juustu-, või- ja kohupiimamüügi alal aastast 1992. Tuntumad kaubamärgid on Hiirte juust, Hollandi Leibjuust Originaal, Hollandi Leibjuust Light Originaal, Vene juust, Traditsiooniline Eesti juust, Traditsiooniline Eesti Juust Light, Royal Blue, Võileiva Juust jpt. Ettevõtte 2008. aasta käive oli 334 miljonit ning kasum 2 miljonit krooni.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960