21. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaettevõtlust toetatakse 158 miljoniga

Maapiirkonnas tegutsevad põllumajandustootjad ja teised mikroettevõtjad saavad 31. augustist 13. septembrini taotleda toetust majandustegevuse mitmekesistamiseks mittepõllumajanduslikus tegevusvaldkonnas.

Põllumajandusministeeriumis välja töötatud meetme raames saab toetust taotleda maapiirkonda rajatavatele suurprojektidele, kus minimaalne toetuse suurus on 1,56 miljonit ning maksimaalne 4,69 miljonit krooni. Tegemist on Eesti maaelu arengukava 2007–13 viimase suurprojektide taotlusvooruga.

Toetuse määr on kuni 50 protsenti toetatava investeeringuobjekti maksumusest ning sõltub ka selle asukohast. Meetme eelarveks planeeritud 157,7 miljonit krooni jaguneb pooleks põllumajandustootjate ja muude mikroettevõtjate vahel. Hindamise tulemusel moodustatakse eraldi paremusjärjestus põllumajandustootjate ja muude taotlejate kohta, teatas põllumajandusministeerium.

Täpsemalt on võimalik tutvuda taotlusvoorude materjalidega ministeeriumi koduleheküljel ning suurprojekti toetuse taotlemiseks vajalike vormidega PRIA veebilehel.

Meetme raames tehtavate investeeringute toetamise eesmärk on põllumajandustootmise mitmekesistamine ja maaettevõtluse arendamine läbi erinevate innovaatiliste investeeringute, sealhulgas ka bioenergiaalaste investeeringute, et soodustada muuhulgas keskkonnasõbraliku ettevõtluse arengut ja paremate töökohtade loomist.

Meedet on rakendatud alates 2008. aastast. Toimunud on kaks väike- ning üks suurprojekti taotlusvoor. Heakskiidu otsuse on saanud 820st esitatud taotlusest 532 projekti toetussummas 619 miljonit krooni. Nende abil planeerivad ettevõtjad koos omafinantseeringuga ellu viia investeeringuid 1,3 miljardi krooni ulatuses.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960