Autor: Kadrin Karner • 2. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin mures, sest kuumus õõnestab populaarsust

Venemaal möllav rekordkuumus, mis avaldab mõju põllumajanduse saagile, on pannud Venemaa peaminister Vladimir Putini muretsema oma partei populaarsuse üle, teatas VTB panganduskontserni kuuluv VTB Capital.

„Tööstustoodang võib saada kannatada, kuna juulis ja augustis on ebanormaalselt kõrged soojakraadid,“ teatas Moskvas tegutseb pank täna e-kirjas. Panga sõnul ei mõjuta liigne kuumus mitte ainult saagikust vaid omab negatiivset mõju ka valitsevate parteide populaarsusele põua käes kannatavates piirkondades, kirjutas Bloomberg. 

Putin on nentinud, et osad kohalikud omavalitsused olid ebaadekvaatsed kuumalainest põhjustatud metsatulekahjudega ümberkäimisel. Seetõttu kohtub ta täna Moskvas nende omavalitsuste esindajatega.

Venemaa president Dmitri Medvedev kirjeldas riigis valitsevat olukorda kui looduskatastroofi, mille taoline tuleb ette kord 30 kuni 40 aasta jooksul, kirjutas BBC. Laupäeval registreeriti Venemaal 369 uut tulekahju juhtumit, samal ajal kui veidi vähem ehk 338 said kustutatud.

Hädaolukord on välja kuulutatud 27 Venemaa põllumajanduspiirkonnas. Eelmisel nädalal teatas Vene riigile kuuluv OAO AvtoVAZ tootmistegevuse peatamisest, kuna kuumus on töötamise võimatuks muutnud.

Venemaa hüdroloogiainstituut hoiatas oma veebilehel täna, et vaatamata juulis olnud ülikõrgetele soojakraadidele jätkub kuumus ka sel nädalal ning temperatuur võib küündida 42 kraadini. Meeletud tulekahjud on tapnud juba 34 inimest ja võtnud enda alla nüüdseks juba 500 000 hektarit pinda, mis tähendab, et tulekahju alla jääv piirkond on umbes kahe Luksemburgi riigi suurune, teatas Interfaxi vahendusel Venemaa hädaolukordade ministeeriumi juht Vladimir Stepanov. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960