Seeder: jutud suurest hinnatõusust on üle paisutatud

Jutud suurest teraviljatoodete hinnatõusust on üle paisutatud, ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Palju on viimasel ajal räägitud võimalikust leiva- ja saiatoodete hinnatõusust. "Ei maksa ette tormata tegelikest prognoosidest, mis hindasid ja võimalikku hinnatõusu puudutavad. Kindlasti on ka ülepaisutatud jutud suurest teraviljatoodete hinnatõusust," rõhutas Seeder täna põllumeeste keskliidu suurkogul.

"Teravilja hinna osatähtsus leiva ja saia jaehinnas moodustab umbes 10%, millele tuginedes saab väita,et näiteks 50%-line teravilja hinnatõus tõstaks leiva hinda siiski vaid 5%," nentis minister.

Venemaa osatähtsus maailma nisutoodangust on olnud viimastel aastatel alla 10%. Käesoleval aastal on oodatav teraviljasaak paljudes riikides – Ukraina, Saksamaa, Poola, Prantsusmaa – väiksem, seetõttu on ootused hinnatõusuks olemas. Samal ajal on Euroopa Liidul põllumajanduspoliitika meetmed interventsioonivarude näol, mille arvel on võimalik osaliselt puudujääki turul katta, teatas ministeerium.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised