Trigon: kõik sõltub piima hinnast

Trigon Agri OÜ juht Ülo Adamson nentis, et nende palgatase on päris kõrge võrreldes teiste firmadega.

„Mõningased väikesed korrektuurid oleme palkades teinud, aga üldiselt eriti mitte. Keskmine palgatõus jääb maksimaalselt paari protsendi juurde.“

Adamson ütles, et loomulikult on teised sektori ettevõtted palku tõstnud. „Kui vaadata sektori majandustulemusi, siis 2009. aastal paljud kärpisid palku, kuid meie jätsime palgad muutmata,“ selgitas ta.  Adamsoni hinnangul võib tegemist olla lihtsalt mullu kärbitud palkade taastamisega. Tema sõnul olid siiski mullu paljudel farmidel tulemused negatiivsed.
 
Euroopa piima hind dikteerib tõusu
Adamson tõdes, et põllumajandussektoris olukord paraneb ning palgasurve on ülespoole. „Võti on see, mis hakkab juhtuma piima hinnaga, sest Eesti piima hind on väga palju mõjutatud Euroopa piima hinnast. Senini ei ole Euroopa piima hinna kasv pidurdunud, vaid see on järjest kasvanud," rääkis ta. Adamsoni sõnul mõjutab piimapulbri hinda väga palju, mis hakkab Uus-Meremaal piimapulbri tootmisega toimuma. "

„Ma ise arvan, et me võime järgmisel aastal suure tõenäosusega näha järjest kallinevaid toiduainete hindasid, mis tähendab ka seda et ettevõtetes võivad tekkida suuremad kasumid, tekib suurem konkurents inimestele. Põllumajandussektor on kindlasti selline sektor, kus on raske leida inimesi ja seetõttu ma arvan, et ollakse valmis kiiresti palgatasemeid muutma," rääkis Adamson. "Me hoiame ise koguaeg silmad lahti ja üritame õigel aja reageerida turul – aga selge on see, et surve on juba olemas ülespoole.“

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised