22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestist saab rahvusvahelise põllumajandusliku abi andja

Eestist sai täna Rahvusvahelise Põllumajanduse Arengu Fondi liige (International Fund for Agricultural Development, IFAD), mis annab Eestile võimaluse panustada arenguriikide stabiilsuse tagamisse, teatas põllumajandusministeerium.

„Viimastel aastatel on märkimisväärselt tõusnud põllumajandusliku abi ülemaailmne tähtsus ja toiduainete hindade kõikumine mõjutab selle trendi jätkumist,” ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Põllumajandusministeerium soovib jagada rahvusvahelist vastutust ja panustada võimaluste piires toiduainetega kindlustatuse, keskkonnasäästliku põllumajanduse ja maaelu arenguga seotud probleemide lahendamisse," selgitas Seeder.

IFADi president Kanayo F. Nwanze ütles täna toimunud ülemkogul, et iga IFADi kaudu rakendatud dollar muutub kuuekordseks ja võimendab oluliselt panustatava abi mõju.

Eesti ettevõtetel on nüüdsest võimalus osaleda võrdselt teiste fondi liikmetega kaupade, teenuste ja konsultatsioonide hankimiseks korraldatud projektikonkurssidel.

IFADi eesmärgiks on vaesuse vähendamine arenguriikide maapiirkondades finantseerides projekte põllumajanduse arendamiseks. 1976. aastal asutatud ÜRO eriorganisatsioon on seniste tegevusaastate jooksul investeerinud 12 miljardit USA dollarit 860 projekti ja programmi, mis on mõjutanud ca 370 miljonit väga madala sissetulekuga maapiirkonna elanikku. Vahendite jaotamisel juhindutakse vajadusest suurendada toidutootmist ja parandada vaeseima rahva toitumistaset, samuti pööratakse tähelepanu elamistingimuste parandamiseks.

IFADisse kuulub alates tänasest 169 riiki, sealhulgas OPEC ja OECD liikmesriikidest doonorriigid ja arenguriigid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960