3. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium kuulutas välja sõidukite suurhanke

Põllumajandusministeerium kuulutas eelmisel nädalal välja sõidukihanke, millega liisitakse 70 sõidukit ja väikebussi.

Sõidukid hangitakse nii ministeeriumile kui ka allasutustele. Hanke maksumus ulatub hinnanguliselt üle 730 000 euro.

Kokku ostetakse 61 luukpäraga sõiduautot, 5 maasturit ja üks suurem maastur, üks seitsmekohaline mahtuniversaal, üks väikekaubik ja üks buss. Hanke eeldatavaks maksumuseks on ministeerium hinnanud 731 665–732 000 eurot. Osa sõidukeid liisitakse 48, osa aga 60 kuuks.

Ministeeriumi teatel tingis autopargi vahetuse see, et varem kasutuses olnud autode liisinguperiood on peatselt lõppemas ning need tuleb liisingettevõtetele tagastada.

Suuremahuline hange, kus autosid hangitakse mitmele põllumajandusministeeriumi allasutusele, on eeskätt tingitud halduskulude kokkuhoiust ja teiste asutuste koormuse vähendamiseks. Ministeeriumist öeldi, et sõidukid liisitakse ametialaste tööülesannete täitmiseks ning hanke maksumuse katab iga asutus oma eelarvest.Ministeerium hangib endale kolm sõidukit: ühe auto, maasturi ja väikebussi.

Veterinaar- ja toiduamet liisib kokku 56 luukpäraga sõiduautot, PRIA (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet) kolm luukpäraga sõiduautot, viis  maasturit ja ühe 7kohalise mahtuniversaali. Põllumajandusuuringute Keskus liisib ühe luukpäraga sõiduauto ja väikekaubiku.

Hanke teates on toodud ka põhilised hindamiskriteeriumid, nendeks on rendi- ja hooldusmakse, energiatarbe rahaline maksumus ning heitmete rahaline maksumus.

Hankes on ära toodud ka üksikasjalikud nõuded hangitavatele sõidukitele.Pakkumuste esitamise tähtaeg on 11. mai.

Nõuded

Luukpäraga sõiduautod peavad olema automaatkäigukastiga, 5 uksega, kokku 5 istekohaga, teljevahe peab olema 2600 mm ja mootori võimsus vähemalt 80kW.

Maasturid peavad olema 5 ukse ja 5 istmekohaga, manuaal- või automaatkäigukastiga, automaatkäigukasti puhul peab olema manuaallülituse võimalus. Maasturite mootori võimsus peab olema vähemalt 65 kW, kliirens minimaalselt 190 mm ja harjaületusnurk minimaalselt 19 kraadi. Lisaks peab maasturitel olema veokonks.

Suuremal maasturil on 19 nõuet. Kliirendus peab olema maksimaalselt 215 mm, teljevahe 2900 mm ja mootori võimsus vähemalt 150 kW. Auto peab olema automaatkäigukastiga ja diiselmootoriga, sel peab olema püsikiirusehoidja, veojõukontroll, kliimaseade, pidev nelikvedu ja navigatsiooniseade, mis sisaldab nii Eesti kui Euroopa kaarti.

Lisaks peavad maasturil olema parkimisandurid nii ees kui taga, kere värvi lapitavad küljepeeglid, tagumised toonklaasid, teisaldatav veokonks ning värviks tumedat tooni metallik.

Mahtuniversaalid peavad olema automaatkäigukastiga ja seitsmekohalised, mootori võimsus peab olema vähemalt 110 kW ja teljevahe minimaalselt 2700 mm.

Väikebussil peab olema kokku 8 või 9 istekohta, mootori võimsus alates 120 kW, diiselmootori ja automaatkäigukastiga, teljevahe 3200-3500 mm, nelikvedu, veojõukontroll, kaheosaline kliimaseade (eraldi juhile ja salongile) tagumised toonklaasid, nahkpolstriga istmed ja värviks on kas hall, must, beež, hõbedane, tumesinine või pruunikas metallik.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960