4. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder avas 4 mln eurot maksnud söödatehase

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avas Tartu vallas Vahi tööstuspargis OÜ Agrovarustus täisautomatiseeritud söödatehase, mis läks maksma neli miljonit eurot.

Ettevõtte üks omanikke Assar Tops väljendas avakõnes seisukohta, et Eestist ei peaks rääkima ainult kui riigist, kus on loodud Skype ja kus on e-valitsus, vaid ka riigist, kus on tõenäoliselt üks efektiivsemaid põllumajandusi selles regioonis. "Efektiivse põllumajanduse eelduseks on ajakohasus ja mõtestatud tootmisprotsess ning ma usun, et see täna avatud tehas annab sellesse oma panuse," sõnas ta.

Helir-Valdor Seeder tunnustas Agrovarustuse panust Eesti majandusse ning väljendas lootust, et oleks vaid rohkem selliseid kodumaisel kapitalil, kohapeal tööd pakkuvaid ettevõtjaid, kes julgevad investeerida.

"Põllumeeste üheks suureks mureks on täna muuhulgas sisendite olemasolu, nende hind ja kvaliteet. On hea, kui Eestimaal kohapeal hakatakse järjest rohkem tootma neid sisendeid, mida põllumees vajab," ütles ta.

Minister väljendas lootust, et kodumaine ja Eesti kapitalil põhinev tootmine aitab kaasa põllumeeste jaoks olulistele kvaliteedi tõusule ja hinna langusele.

OÜ Agrovarustus tegeleb mineraal- ja täiendsöötade tootmise ja turustamisega. Taanis projekteeritud ja valmistatud tehase sisseseade ning sellele rajatud tootmise investeeringute senine kogumaksumus on üle nelja miljoni euro. Sellest 1,5 miljonit on saadud PRIA investeeringutoetusi kasutades.

2000. aastal loodud ettevõtte omanikud on Assar Tops ja Villu Värv. Agrovarustuse 2010. aasta käive oli 54,8 mln krooni, kasumit teeniti 9,8 mln krooni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960