Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim põllumajanduskonsulent on Alar Lugu

Maaelu Edendamise Sihtasutus tunnustas kolmandat aastat järjest Eesti põllu- ja maamajanduse nõuandeteenistuse 2012. aasta parimaid. Välja selgitati parim konsulent, kelleks sai taimekasvatuse ja finantsmajanduse konsulent Alar Lugu Pärnumaa Talupidajate Nõuandekeskusest.

Parimaks konsulendiks valitud Alar Lugu on atesteeritud konsulendina tegutsenud ligikaudu 10 aastat. Ta nõustab nii taimekasvatuse kui maaettevõtluse valdkonnas.

Parim nõuandekeskus oli Saarte Nõuandekeskus. Parimad kuulutati välja ja auhinnad anti üle maamajanduse konsulentide talvistel teabepäevadel, mis toimusid Kääriku Spordikeskuses.

Maaettevõtjaid nõustavas süsteemis on edukuse aluseks konsulentide teadmised ja nõuandeteenuse kättesaadavus. Viimase eest vastutavad maakondlikud nõuandekeskused. Mõlema kategooria parimad selgitatakse välja kahes etapis, kus parima konsulendi valimisse kaasatakse nõuandekeskused ja nende juures töötavad konsulendid. Parima nõuandekeskuse valimisel küsitakse arvamusi teistelt nõuandekeskustelt ja konsulentidelt. Omapoolse hinnangu annab mõlemas kategoorias ka Maaelu Edendamise Sihtasutus.

Põllu- ja maamajanduse nõuandeteenistus koondab põllumeestele ja maaettevõtjatele nõuannet jagavaid konsulente. Nõuandeteenistus toimib lähtudes nõuandesüsteemist, millel on üleriigiline struktuur ning mille põhieesmärgiks on tagada nõustamine, täiendkoolitus ja teabe levitamine põllumajanduse ning maaelu valdkonnas. Alates 2010. aasta algusest koordineerib põllumeestele ja maaettevõtjatele mõeldud nõuandeteenistust Maaelu Edendamise Sihtasutus.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960