Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnainspektsioon reformib juhtimist ja tõstab inspektorite palka

Keskkonnainspektsioon korraldab tõhusama järelevalve ja efektiivsema juhtimise tagamiseks ringi oma juhtimistasandid. Alates märtsi keskpaigast alluvad järelevalve korraldamisel maakondlikud bürood koos järelevalvet teostavate inspektoritega otse inspektsiooni keskusele.

Praegu vahendab Keskkonnainspektsiooni keskust ja maakondlikke struktuuriüksusi regionaalne tasand. Ühe vahelüli kaotamine võimaldab järelevalvet ja selle juhtimist selgemalt korraldada. Praeguse nelja regiooni jagatud 11 büroo asemel jätkab Keskkonnainspektsioonis tööd 15 maakondlikku bürood.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles allkirjastatud reformi kommenteerides, et järelvalve tõhusamaks muutmine ja looduses tehtavate pahategude ärahoidmine on Keskkonnaministeeriumi jaoks prioriteet. "Keskkonnainspektsiooni peadirektori ettevalmistatud ümberkorraldus ja ministeeriumi poolt eraldatud lisaraha võimaldab muule lisaks tõsta inspektorite palka keskmiselt ligi 10%. Nõuame inspektoritelt häid tulemusi ja tahame, et tööd teeksid riigi poolt hästi motiveeritud inspektorid," selgitas keskkonnaminister.

Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov selgitas ümberkorraldusi kommenteerides, et muudatus võimaldab ühtset lähenemist kõigi 15 maakonna suhtes ning paindlikumat ressursikasutust Keskkonnainspektsioonis tervikuna. "Väheneb juhtimistasandite ja juhtide arv ning ühtlustub keskkonnajärelevalve valdkondlik koordineerimine," täpsustas Volkov.

Praegune struktuur kehtis alates 2008. aastast.

Keskkonnainspektsioon on Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas olev riigiasutus, mis koordineerib ja teostab järelevalvet looduskeskkonna ja -varade kasutamise üle, kohaldades seaduses ettenähtud juhtudel riikliku sunni vahendeid. Keskkonnainspektsioon menetleb nii keskkonnaalaseid väärtegusid kui ka keskkonnakuritegusid. Keskkonnainspektsioon teeb järelevalvet ja menetleb õigusrikkumisi kõigis keskkonnakaitse valdkondades.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960