Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllult patta

EAS koostöös Põllumajandusministeeriumiga kutsub ellu uue toiduteemalise saatesarja "Põllult patta", mis alustab homme, 2. märtsil. EAS toetab saatesarja Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

EAS koostöös Põllumajandusministeeriumiga kutsub ellu 13-osalise toiduteemalise saatesarja, mille eesmärk on tõsta turismiettevõtjate teadlikkust piirkondliku toidukultuuri esitlemise osas ja teavitada inimesi kohaliku toidu pakkumisest ja pakkujatest.

Saatesari propageerib Eesti toitu, toiduga seonduvalt tuntud, kuid seni veel laiemalt vähe tuntud turismipiirkondi ning põllumajandust ja kohalikke toiduaineid. Toidukultuur on väga oluline osa Eesti rahvuskultuurist, seega vajavad kohalikud toiduained üha enam väärtustamist. Saatesari aitab vaatajal kaardistada Eesti piirkondade eripärasid ja traditsioone. Vaatajani tuuakse Eesti toidutooted ja road kohalikust toorainest tänapäevases võtmes.

„Eesti toidukultuur on ammustest aegadest rikastunud erinevate välismõjutustega, mis on Eesti eripiirkondade toidupakkumise teinud omanäoliseks ning see kõik väärib selle üle uhke olemist ja uhkusega esiletoomist," sõnas turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. „Saatesarja fookuses on kohalik toit, piirkonna toidukultuur ja selle esitlemine," lisas Mutso.

25-minutilise saate jooksul tutvustatakse ühte valitud piirkonna toidutootjaid ning valmistatakse sellele piirkonnale eripärast rooga.

Tarmo Mutso sõnul soovitakse saatega inspireerida ka teisi toidupakkujaid rohkem tähelepanu pöörama kohaliku tooraine kasutamisele ja toidutraditsioonide esile toomisele, et avaldada sellega mõju Eesti toidu pakkujate arvu suurendamisele.

Esimene saade 13-osalisest saatesarjast jõuab Ants Uustalu juhtimisel TV3 eetrisse juba sel laupäeval kell 10.30, kus tutvutakse Saaremaa eripäradega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960