Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hobuseliha import ja eksport on kasvavas trendis

Põllumajandusministeeriumi andmetel imporditi Eestisse 2012 aastal hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha nii jahutatud kui külmutatud kujul kokku 122,5 tonni.

Enam imporditi Ungarist, kokku 89,7 tonni ja Belgiast 21,9 tonni. Samuti toodi Eestisse hobuseliha Soomest, Rootsist ja  Hispaaniast.

Import on kasvanud võrreldes 2011. aastaga, kus imporditi Eestisse vaid 13 tonni hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha.

Hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha nii jahutatult kui külmutatult ekporditi 2012. aastal kokku 37,7 tonni.

Kõige enam ekporditi Soome (35,2 tonni), veidi Rootsi (1,6 tonni) ja Leedusse (0,9 tonni).

2011 aastal eksporditi 10,8 tonni hobuse-, eesli-, muula- või hobueesliliha.

Kui võrrelda lähiriikide hobuseliha importi, siis Eurostati andmetel importis Läti 2012. aasta 11 kuu jooksul 19 tonni ja Leedu kaks tonni hobuseliha. Seevastu Soome importis hobuseliha ligi 20 korda rohkem kui Eesti ehk üle 2100 tonni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960