Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandussektori parimad palgamaksjad on Trigonis

Täna ilmus Äripäeva palga TOP. Palgamaksjate TOPi üldvõitjaks tuli Eesti Telekom AS, kes maksis keskmist brutopalka 10 583 eurot ning ettevõttes töötab 7 inimest.

Põllumajandusega seotud firmadest oli parimal, 12. kohal, Trigon Capital, kes pakub investoritele ligipääsu arenevate turgude investeerimisvõimalustele läbi otseinvesteeringute põllumajandusärisse, kinnisvarasse, kasvavatesse ettevõtetesse ning kõrge kvaliteediga investeerimisfondidesse ja lepingulistesse mandaatidesse. Trigon Capitalis töötab 33 inimest ja keskmine palk on 3924 eurot.

59. kohal oli Berner Eesti AS, kes turustab taimekaitsevahendeid ja kemikaale. Neil töötab 24 inimest ja keskmine töötasu on 2542 eurot.

Trigon Farming AS, kes tegeleb Trigon Capital ASi poolt investeeringute tegemisega Venemaal, Ukrainas ja Eestis, sai TOPis 81. koha. Neil on 17 töötajat ja keskmine töötasu on 2373 eurot.

Trigon Funds, Trigoni investeerimisfondide valitseja, sai 94. koha. Ettevõttes töötab 12 inimest  ja keskmine töötasu on 2255 eurot.

Baltic Agro AS, kes  kuulub DLA Group koosseisu, sai TOPis 126. koha. Baltic Agro omab olulist osa viljaäris, taimekaitse ja seemnevilja turul. Nende tootevalikusse kuulub lisaks seemnetele, väetistele ja taimekaitsevahenditele ka loomakasvatusele vajalikud söödad ja tarvikud, põllumajandusteenused ja määrdeained ning õlid. Baltic Agros töötab 46 inimest ja keskmine palk on 2082 eurot.

Edetabeli koostamise metoodika:

Edetabeli koostamisel oleme aluseks võtnud pooleteise tuhande Eesti suurima palgakuluga ettevõtte konsolideerimata aastaaruande. Lisaks on läbi vaadatud kõik finantssektori ettevõtted ning Äripäeva TOP 100 edukamad firmad. Keskmise brutopalga arvestamisel on aluseks keskmine palgakulu töötaja kohta ühes kuus. Edetabeli koostamisel on püütud elimineerida firmad, kelle palgakulu on moonutanud lepingulised töötajad, keda aruannetes töötajate nimistusse ei kaasata.

Kogu edetabel on saadaval 2. mail poelettidele jõudvas Äripäeva Palga TOPis ning see on koostatud 2011. aasta aruannete põhjal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960