Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rohenäppe oodatakse laadamelusse

Mais ja juuni alguses toimuvatelt kodu- ja aiandusmessidelt Eestist ja Lätist leiab tarvilikku aeda, maakoju ja korterisse

14. Luige Kevad

10.–12. MAIL Harjumaal Kiili vallas Luige alevikus

Üritusel toimuvad teabetunnid aianduses aktuaalsetel teemadel, samuti aiatehnika esitlused. Meeleolu loovad Mait Maltis koos poegadega jt.

www.luigelaat.ee

Suur emadepäeva laat

10.–12. MAIL Pärnus Maxima XXX parklas

Koosa kevadlaat ja grillfestival “Grillvorsti Mai Äss”

11. MAIL Tartumaal Vara vallas Koosa külas

Müüakse taimi, istikuid, aiatarvikuid, käsitööd. Samuti on kavas grillimisvõistlus.

www.koosakyla.eu

Kalevipoja laat

11. MAIL Jõgevamaal Saare vallas Kääpa külas

Laadal pakutakse suures valikus käsitöö- ja aiakaupu.

www.kalevipojakoda.ee

Türi 36. lillelaat

17.–19. MAIL Türil, Kalevi tänava väljakul

Laadal on esindatud 700–800 kaubapakkujat. Kohal on aiandusfirmade, puukoolide ja eraaedade esindajad. Saadaval on laias valikus istikuid ja taimi nii tarbe- kui ka iluaeda, aiatarbeid, töövahendeid ja majapidamiskaupu. Käsitöömeistrid esitlevad erinevaid käsitöötooteid.

www.lillelaat.tyri.ee

Põhja-Tallinna kevadlaat

18. MAIL Tallinnas Stroomi rannaalal

Põhja-Tallinna päeva tähistamise käigus toimub Stroomi rannaalal sel päeval kevadlaat. Kohal on lastele mänguala, rahvusköögid, kauplejad ja kontsertprogramm. Esinevad näiteks Anne Veski, Erich Krieger, ansambel Põhja-Tallinn, tantsu- ja laulukollektiivid jpt.

www.tallinn.ee

Valgamaa raievõistlus, grillfest ja puulaat

18. MAIL Valga kesklinnas

Raievõistluse ja grillfesti kavas on õpitoad, esitlused ja võistlused. Puulaadalt leiab põnevaid puidust tarbeesemeid, mänguasju, suveniire, laudu, toole, vitspunutisi, vilja- ja ilupuid, skulptuure, küttepuid jm.

www.valgakultuurikeskus.ee

Narva suur lillelaat

24.–26. MAIL Narvas Maxima XX parklas

Kuressaare 12. aiandus ja lillepäevad

24.–25. MAIL Kuressaares Staadioni hotelli kõrval asuval puhke alal

Laadal pakutakse aianduse, käsi töö, kodusisustuse ja ehitusega seotud tooteid. Samuti on valikus eestimaist toidukaupu.

www.saartruu.ee

Jäneda aia- ja lillepäevad

25.–26. MAIL Lääne-Virumaal, Tapa vallas Jänedal

Aianduse vastu sügavamat huvi tundvatele inimestele pakutakse võimalust kuulata spetsialistide loenguid, samuti toimuvad praktiliste tööde demonstratsioonid. Lisaks pargis, aias ning lillepeenral vaja minevale kaubale pakutakse laadal ka huvitavaid käsitööesemeid ning naturaalseid toidukaupu.

www.janedaturism.ee

Hea toidu laat

7.–8. JUUNIL Pärnus Vallikääru aasal

Laadal osalejad toovad külastajateni huvitavat ja kvaliteetset köögi- ja söögikaupa. Esindatud on paljud tootjad, kelle toodangut või teenuseid suurkauplustes alati saadaval ei ole. Lisaks on kavas meelelahutusprogramm, kus esinevad Kolumbus Kris, Koit Toome, Taavi Peterson jpt.

www.toidulaat.ee

Hea kodu mess

7.–8. JUUNIL Põlva maakonnas Räpinas

Messil toimub konverents, kus räägitakse ehitusest ja aiandusest. Samuti on kavas laat, kus müüakse laia valikut aianduse, puitehituse, käsitöö ja toidukaupu. Toimuvad erinevad õpitoad, ekskursioonid, võistlused ja näitused.

www.rapina.ee

Suvine aiandusfestival

8.–9. JUUNIL Riias Kipsala messikeskuses

Tegu on ühe Baltimaade suurima aiandusüritusega, kus tutvustatakse uusi taimesorte, kaubeldakse taimeseemnete ja

istikutega. Oma toodetega on väljas Bali riikide suuremad ettevõtted, kes esitlevad kasvuhooneid ja kasvu hoonete seadmeid, aiatööriistu ja kõike muud aiatöödeks  tarvilikku.

www.bt1.lv/bt1/vasarassvetki

Räpina kevadlaat

9. JUUNIL Põlvamaal Räpinas tuletõrje platsil

Müügil on taimed, istikud, põllu-,aia-, toidu- ja tööstuskaubad

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960