Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsitakse sõnniku jätkusuutliku käitlemise tehnoloogiaid

Sõnnik on energia ja väetise ressurss ning selle potentsiaal on tohutu. Baltic Manure annab järjekordselt välja parima sõnnikukäitluse auhinna 2013, et edendada sõnniku jätkusuutliku käitlemise uudseid tehnoloogiaid ja selle käsitlemist ning kasutamist Läänemere piirkonnas.

Nimetatud auhinna eesmärk on tunnustada tehnoloogia arendajaid ning edendada paljulubavaid uusi tehnoloogiaid. Uus tehnoloogia peaks esindama innovatsiooni väärtusahelas alates loomadest kuni taimede kasvuni. Ühtlasi peaks uus tehnoloogia esindama turuvalmis innovatsiooni, mis suudab vähendada saastet (vähem toitainete leostumist, vähem ammoniaagi aurustumist, vähem lõhna, vähem kasvuhoonegaaside eraldumist jne) ja/või suurendada sõnniku taimedele kättesaadavust või muud sõnnikus sisalduvate toitainete jätkusuutlikku ärakasutamist / kasutamist ärilistel eesmärkidel (eraldamine, kuivatamine, graanulite valmistamine või muu tehnoloogia sõnniku eeltöötlemiseks, säilitamiseks ja põllul kasutamiseks) ja/või suurendada sõnnikus sisalduva energia ärakasutamist (biogaas, kiudude tuhastamine, gaasistamine jne)

Möödunud aastal võitis mainitud auhinna Taani ettevõte nimega Biocover.

Konkurss viiakse läbi EL INTERREG-i Läänemere piirkonna programmi poolt kaasrahastatud projekti „Läänemeremaade uuenduslike tehnoloogiate foorum sõnniku jätkusuutlikuks käitlemiseks” (Baltic Manure) raames.

Vaata lähemalt Baltic Manure koduleheküljelt aadressil  www.balticmanure.eu

Saabunud taotlused hindab üle Baltic Manure projekti juhtivpartneritest koosnev töögrupp.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960