Wiru Vili maheviljaterminal saab täna nurgakivi

Maheteraviljakasvatajaid koondav TÜ Wiru Vili rajab Ida-Virumaale Avinurme külje alla Maetsma külla maheviljaterminali.

Terminal pakub juba käesolevaks koristusperioodiks Eesti mahetootjatele vilja kuivatamise ja ladustamise võimalust. Loodavas terminalis saab säilituspunkrites hoida 10 000 tonni ja puistepinnal 7000 tonni vilja, kuivati võimsus on 60 tonni tunnis.

Maheviljaterminali ehitamise vajaduse tingis mahetootjate viljakuivatamise võimsuste puudus viljakoristamise ajal. Samuti loob terminal võimaluse Eestis toodetud mahevilja koondamiseks, et seda kindlas kvaliteedis ja piisavas koguses turustada.

TÜ Wiru Vili müüs möödunud aasta saagist kokku 15 000 tonni mahevilja. Valdav osa viljast on viimastel aastatel eksporditud. Kuigi suurema osa Eesti maheviljast moodustab kaer, siis viimasel ajal on suurenenud ka rukki, herne, nisu, odra ja rüpsi kogused.

Valmiv maheviljaterminal läheb maksma 4 miljonit eurot, millest 1,9 miljonit eurot moodustab maaelu arengukava toetus.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised