Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 24. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaagentuur alustab tööd 1. juunist

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus allkirjastas käskkirja, mille kohaselt alustab 1. juunil tööd Eesti Keskkonnaagentuur. Tegu on  Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ning Keskkonnateabe Keskus liitmise tulemusel moodustatava asutusega. Keskkonnaagentuuri juhi kohustusi hakkab täitma praegune EMHI peadirektor Jalmar Mandel.

Keskkonnaseire korralduse parandamise ettevalmistamisega on Keskkonnaministeerium koostöös spetsialistide ja teadlastega töötanud juba üle kolme aasta. Riikliku keskkonnaseire korralduse killustatud süsteem saab nüüd korrastatud ja selgemad piirid. Sünergia, mis sellisel kombel tekib, peab aitama koondada kogu keskkonnavaldkonna korraldamiseks vajalikku ja heal tasemel alusinformatsiooni, nii riigisisesel kui ka rahvusvahelisel tasemel.

Moodustatav Keskkonnaagentuur on Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ning Keskkonnateabe Keskuse õigusjärglane. Eesti ilmateenistus jätkab ühendatud asutuse koosseisus seniste struktuuriüksuste ja inimestega.

Keskkonnaagentuuri loomise eesmärk on riigi funktsioonide parem täitmine, koordineeritud juhtimise tagamine ning ressursside tõhusam kasutamine riikliku keskkonnaseire programmi täitmisel, keskkonnavaldkonna riigisisese ja rahvusvahelise aruandluskohustuse täitmisel, keskkonnaseisundi hinnangute ja ilmaprognooside koostamisel. 

Keskkonnaseire on keskkonnaseisundi ja seda mõjutavate tegurite järjepidev jälgimine, keskkonnaseisundi hindamine ja muutuste prognoosimine. Keskkonnapoliitika kujundamise ja rakendamise eeltingimuseks on asjakohane ja usaldusväärne teave keskkonnaseisundi kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960