Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusmuuseum tähistab 45. sünnipäeva

Täna, 27. juunil, saavad alguse Eesti Põllumajandusmuuseumi 45. sünnipäeva üritused. Kolme päeva jooksul toimuvad uute ekspositsioonide avamised, mitmed töötoad ja rahvusvaheline põllumajandusmuuseumide konverents.

„Põllumajandusmuuseumi tänavune sünnipäev on meie jaoks verstapost. Oleme viimase seitsme aasta jooksul renoveerinud 9 hoonet 15-st ja uuendanud suure osa oma väljapanekutest. Edaspidi tuleb üha enam keskenduda maaelu ja –pärandi publikule atraktiivseks tegemisele,“ rääkis põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Muuseum tähistab oma sünnipäeva 27.- 30. juunini mitmete üritustega. 27. juunil kell 16 avatakse Tartumaal Ülenurmel asuvas muuseumis uued lina- ja linnukasvatuse ning põllumajandustehnika ekspositsioonid. Lisaks toimuvad töötoad rukki, linakasvatuse, põllumajandusteaduse, põllumajandustehnika ja maaelumuuseumide kui atraktiivsete turismikeskuste teemal.

Ainult  täna, 27. juunil saab muuseumis näha ka Tõnu Ojamaa restaureeritud aurumasinat „Marshall“. „Kunagi andsid sellised masinad Eesti põllumajanduses tooni, kuid tänaseks pole neid palju järel. Eriti harukordne on aga võimalus näha töötavat aurumasinat,“ ütles Merli Sild.

Homme, 28. juunil toimub Tartus AHHAA keskuses rahvusvaheline konverents teemal „Põllumajanduse ja maaelu muuseumid kui maakultuuripärandi säilitajad ning nende roll rahvusvahelise turismi arendamisel“, kus osalevad põllumajandus- ja maaelumuuseumide ning teadusasutuste esindajad 14 riigist (Jaapan, USA, Kanada, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Valgevene, Venemaa, Läti, Eesti, Island, Norra, Poola, Ühendkuningriigid).

Ürituste kava leiab: http://epm.ee/conference

Eesti Põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisakompleksis ja koondab museaale Eesti põllumajanduse ja maaelu kohta.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960