Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT ja Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon allkirjastasid ühiste kavatsuste protokolli

9. juulil 2013.a. allkirjastasid advokaadibüroo GLIMSTEDT juhtivpartner Priit Lätt ja Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooni (EKJA) juhatuse esimees Jana Kelus ühiste kavatsuste protokolli eesmärgiga teha koostööd keskkonnaõigusalase teadlikkuse edendamisel.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT ja EKJA vahel sõlmitud ühiste kavatsuste protokolli kohaselt hakkavad pooled tegema koostööd keskkonnaõiguse koolituste korraldamisel ning keskkonnaõiguse valdkonda kuuluvate projektide väljatöötamisel. Ühiste koostööeesmärkide seadmine sündis mõlema osapoole soovist kaasa aidata ühiskonnas keskkonnateadlikkuse kasvule, seda eelkõige ettevõtjate hulgas ning huvist ühendada ettevõtjatele vajalikud õigusalased teadmised ja praktiline keskkonnajuhtimise kogemus.

EKJA juhatuse esimehe Jana Keluse sõnutsi näevad nad igapäevaselt oma tegevuse käigus, et ettevõtetel on vajadus saada rohkem keskkonnaõigusalast teavet. „Seda kinnitab ka hiljuti meie liikmete hulgas läbi viidud küsitlus, kus lähiaastatel soovitakse kõige rohkem tuge just keskkonnaseadusandluse osas – kuidas seadusemuudatused ettevõtjaid mõjutavad, missugused on EL keskkonnaõiguse arengud ja keskkonnanõuded, kuidas osaletakse õigusloomes“, lisas ta.

„Mitmetes EL strateegilistes dokumentides rõhutatakse rohemajandusele ülemineku vajadust, paika on pandud eesmärgid, kuhu soovitakse jõuda ning meetmed, kuidas eesmärke saavutada. Sellise poliitilise suuna on EL liikmena võtnud ka Eesti. Võib öelda, et pikas perspektiivis on konkurentsivõimeline see ettevõtja, kes juba praegu nende suundadega oma tegevuses arvestab. Meil on olemas kompetents ning pikaaegne kogemus keskkonnaõiguse valdkonnas õigusteenuse osutamisel. Miks mitte seda jagada ettevõtjaskonna keskkonnateadlikkuse tõstmise eesmärgil“, ütles advokaadibüroo GLIMSTEDT juhtivpartner Priit Lätt.

EKJA on mittetulundusühing, mille tegevuse eesmärgiks on koondada eelkõige ettevõtteid, kes on huvitatud keskkonnaalase tegevuse edendamisest, ettevõtlusega seotud keskkonnamõju vähendamisest ja ühiskonnas säästvale arengule kaasaaitamisest. EKJA osaleb Eesti Vabariigi keskkonnaalase seadusandluse kujundamises ja elluviimises, esindades oma liikmeskonna huvisid selles protsessis, samuti kogub ja levitab ettevõtlusega seotud keskkonnaalast teavet ning teeb muid tegevusi huvipoolte keskkonnateadlikkuse tõstmiseks.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT omab pikaaegset kogemust ja kõrget kompetentsi keskkonnaõiguse valdkonnas õigusteenuse osutamisel. GLIMSTEDT on üks väheseid advokaadibüroosid Baltimaades, kes on keskkonnaõigusega tegelemiseks loonud eraldi meeskonna.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960