Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Et metsa hästi majandada on vaja teadmisi

Luua Metsanduskool pakub võimalust omandada praktilised teadmised, et mets saaks majandatud nii metsa omanikule kui metsale parimal võimalikul viisil.

Õppida on võimalik järgmistel erialadel:

METSANDUS (keskhariduse baasil)  - õppeaeg 2,5 aastat, mille jooksul on võimalik valida kas metsamajanduse või metsatööstuse õppesuund. Metsamajanduse  lõpetanust saab metsakasvataja, kes tunneb metsakasvatuse, uuendamise ja hindamise põhimõtteid. Metsatööstuse  lõpetanu tegutseb puiduvarumise ja kasutamise valdkonnas -  tunneb metsamaterjale ja oskab korraldada puiduvarumisega seotuid töid, tunneb puidu kasutamise viise ja puidu esmase töötlemise tehnoloogiat ning puitmaterjale.

Sessiooniõpe tähendab, et õppetöö toimub  1 kord kuus kolmel järjestikusel päeval  (vt uue õppeaasta sesside ajakava leiad SIIT. Õppijale on õpe tasuta. Edukad õppijad saavad taotleda alates II poolaastast õppetoetust ca 40 eurot kuus.

METSUR (põhihariduse baasil) - õppeaeg 1 aasta. Metsur on praktiliste oskustega metsahooldaja ja –kasvataja, kes tunneb metsapuid ja nende kasvatamiseks sobivaid kasvukohti, metsa uuendamist, kasvatamist ja kaitset ning oskab kasutada metsamajanduskava,  teha hooldusraieid ning hinnata metsa ja metsamaterjalide mahtu ja kvaliteeti  ning  palju muudki.

Kui tahad metsuri tööst rohkem teada, mine Kutsekoja kodulehele ja otsi  üles metsuri kutsestandard, sealt leiad infot, mida metsur oskama peab.

Metsuriks on Luua Metsanduskoolis  võimalik õppida töökohapõhises õppevormis. Töökohapõhine õppevorm tähendab, et aastapikkune õppetöö on korraldatud sessioonidena, mis toimuvad keskmiselt 1 kord kuus.  Sesside vahelisel ajal tegeleb õppija oma igapäevase tööga ning majandab oma metsa. Nõu ja abi saab ta sel ajal praktikajuhendajalt, kelleks võib olla  on näiteks kohalik metsakonsulent, metsafirma töötaja  vm. Praktikajuhendajale maksab kool juhendajatasu. Õppijale on õpe tasuta. Edukad õppijad saavad taotleda õppetoetus  ca 40 eurot  kuus (alates teisest poolaastast). Kooli lõpetamisel on võimalik taotleda kutseeksami kulude hüvitamist. Töökohapõhise õppe sessioonide ajad uuel õppeaastal leiad SIIT.

Õpetajateks on tublid Luua Metsanduskooli õpetajad, kelle käe alt on tulnud palju heade oskustega metsaomanikke. Koolil on olemas kaasaegne õpilaskodu ning õpilassöökla.

Vanusepiiranguid ei ole. Kui leiad, et metsandusalane kutseharidus sobib Sulle, võta ühendust telefonil 77 62 111  või saada sõnum aadressil  [email protected]

Avalduste vastuvõtt kestab 16. augustini ning  avaldust on võimalik esitada ka elektrooniliselt

Täiendava vastuvõtuinfo leiad kooli kodulehelt http://www.luua.edu.ee

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960