Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti turbatootja võõrustas kliente Aasiast-Ameerikast

Läänemaal turvast tootev Kekkilä Eesti OÜ kutsus kolmeks päevaks Eestisse oma tehasega tutvuma 80 külalist Euroopast, Ameerikast ja Aasiast.

Niibil asuvas tehases näidati, kuidas valmib turbast täpselt doseeritud ja timmitud kasvuturvas, mida Kekkilä kliendid 58 riigis aianditele müüvad, kirjutas Lääne Elu

Tailane Chumjate Maladham ütles, et müüvad Kekkilä turvast kolmandat aastat, hinnates seda kvaliteedilt paremaks kui Saksamaalt pärit konkurendil. "Kvaliteet ja usaldusväärsus on need, millele meil väga suurt rõhku pannakse," sõnas Maladham ning lisas, et nii ei tohi kasvuturbas olla umbrohuseemneid.

Peruulane Juan Carlos Li kinnitas, et Kekkilä on Peruus tuntud nimi, seal kasutatakse kasvuturvast peamiselt köögivilja, näiteks tomati ja paprika kasvatamiseks.

Niibi tehase juhil Raoul Johansonil oli hea meel Maroko esinduse osalemise üle, sest Marokos – nagu ka Mehhikos – läheb hästi peene fraktsiooniga kasvuturvas, mis sobib seemnete idandamiseks.

OÜ Kekkilä Eesti alustas aktiivse majandustegevusega ehk turbatoodete pakendamisega Niibi tehases mullu juulis. Varem oli ettevõtte omanikuks AS Tootsi Turvas, nüüd Soome firma Kekkilä Oy, kes ostab ka kogu Niibi tehases pakendatud toodangu.

Mullu pakendati 131 800 kuupmeetrit kasvuturvast, tänavu on plaan pakendada 242 400 m³. Samuti alustati sel aastal kasvuturba tootmisega. Turbatootmine on hooajaline – kogu tehase tootmiseks vajalik turvas toodetakse perioodil mai kuni september.

Eelmisel aastal oli Kekkilä Eesti müügitulu 3,5 miljonit eurot ja kasum 151 500 eurot. Selleks aastaks planeeritud müügitulu on 6,6 mln eurot ja kasum 283 000 eurot.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960