Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab 11 mln eurose piimafarmi

Nordecon Betoon OÜ ja Väätsa Agro AS sõlmisid lepingu ELi suurima piimafarmikompleksi ehitamiseks Lõõlasse, kus uutes lautades hakkab kokku olema 3330 lüpsilehma. 

Sõlmitud leping hõlmab esimeses etapis 2200 lüpsilehmale mõeldud lautade ehitamist, mille maksumuseks koos käibemaksuga on ligi 10,8 miljonit eurot. Laudakompleksi ehitust finantseerib SEB Pank.

„Lõõla farmikompleksi ehitusleping annab tunnistust põllumajandusega seotud hoonete ehituse vallas pikaaegselt tegutsenud Nordecon Betooni oskustest ja pädevusest. Meile on see suurim leping, mille me Eestis seni põllumajandushoonete ehitamise valdkonnas oleme sõlmitud. Esile toomist väärib samuti asjaolu, et lautade projekteerimine usaldati samuti Nordecon Betoonile,“ lausus Nordecon Betoon OÜ juhataja Mait Rõõmusaar.

Rõõmusaare sõnul kinnitab senine kogemus muu hulgas, et projekteerimis- ja ehitusteenuse tellimine ühelt ettevõttelt aitab kokku hoida nii aega kui raha ning lihtsamaks kujuneb ka kogu projekti juhtimine.

„Hea meel on teha taas koostööd Eesti ühe suurima toorpiima tootja Trigon Dairy Farming kontserniga, kuhu ka Väätsa Agro kuulub,“ sõnas Mait Rõõmusaar. "Kogemustega partnerite puhul sujuvad asjad tavaliselt vastavalt kokkulepetele ning säärase spetsiifilise suurobjekti puhul tuleb teadlikum ja paindlikum asjade korraldus osapooltele kindlasti kasuks.“

Järvamaal Väätsa vallas asuva Lõõla piimafarmikompleksi ehitustööde käigus  ehitatakse uus lüpsikoda koos olmehoonega, uued lüpsikarjalaudad (esimeses etapis 2200 lehmale), silohoidlad, laguunid, puistesöödahoidlad, teed ja platsid ning rekonstrueeritakse olemasolevaid laudahooneid noorloomade hoidmiseks. Esimese etapi ehitustööd algavad septembris 2013 ning lõppevad plaani kohaselt augustis 2014.

Nordecon Betoon on valdavalt betoonkonstruktsioonide projekteerimisele, ehitusele ja peatöövõtule spetsialiseerunud Eesti ettevõte, mis kuulub Nordeconi kontserni. Nordecon Betoon annab tööd ligikaudu 160 inimesele.

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960