Seeder: riik ei tohi palgatõusu vedada

Kuigi riigitöötajate palgatõus on vajalik, loodab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, et palgakasvu ei hakka vedama avalik sektor.

Seederi haldusalas toimub palgatõus diferentseeritult, kuid see, kellel kui palju palk tõuseb, selgub hiljem. “Eks iga asutuse juht peab ise otsuse langetama, olles ise kõige kompetentsem. Ega minister ei hakka kõikide asutuste töötajaid ja ametnikke reastama ja ise palka määrama,” ütles ta.

Põllumajandusministri sõnul pole tema valitsus­alas ega kogu sektoris valdkonda, kus saaks öelda, et on liiga kõrged palgad ja tööjõudu on lihtne leida. “Väga raske on leida töötajaid, eriti oskustöötajaid, keda selles sektoris järjest rohkem vaja läheb. Meil on see aeg peaaegu et lõplikult ja jäädavalt möödas, kus sektor kasutas lihtsalt musta tööjõudu,” märkis ta. “Sektoril on hädasti palgatõusu vaja ja eks seda tunnetavad tööandjad ise ka väga hästi,” lisas Seeder.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised