Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VitalFields hindab nüüdsest põlluinvesteeringuid

Nüüd sisaldab VitalFields uudset laohaldust, mille abil saab põldude saagikusse investeeritud vahendid lihtsalt kokku võtta ning investeeringud hektari-põhiselt välja  arvutada.

Tänu mitmete kogenud põllumajandusettevõtjate heale nõule ning tagasisidele lisati veebiprogrammi ka teisi uusi võimalusi, mis põllumeeste igapäevatööd tunduvalt lihtsustavad.

VitalFields.com kaasasutaja Martin Randi sõnul täiendavad nad programmi pidevalt ja lähtuvad suures osas ka põllumeeste tagasisidest. „Laohalduse loomine oli tingitud taaskord praktilisest vajadusest – et ei peaks enam topelt tööd tegema, täites eraldi nii põlluraamatut kui hoides laoseisudel silma peal,“ ütles Rand. Nimelt saab VitalFieldsi sisestada ostetud materjalid (seemned, väetised jne) ning põlluraamatut täites võtab süsteem vastava koguse materjali automaatselt laost maha.  Samas arvutab programm välja, kui palju on konkreetsele põllule investeeritud ning milliseks kujuneb investeeringu suurus ühe hektari kohta.

Järgmiseks oluliseks uuenduseks peab Rand planeerimismoodulit. „Oleme põllumeeste ja Maaülikooli teaduri Peeter Läänistega vesteldes järeldusele jõudnud, et planeerimine on igas põllumajandusettevõttes see etapp, mis võiks alati parem olla. Seepärast töötame praegu välja uut planeerimise abimeest, mis võimaldab saagikate põldude jaoks vajalikke vahendeid, inimressurssi ja aega hinnates parima tulemuseni jõuda,“ täiendas Rand. Martin Rand on kindel, et sellest tööriistast saab Eesti põllumajandusettevõtjatele oluliselt nende tööd lihtsustav ja mugav abivahend, mille tulemuseks on sujuv ja ilma tõrgeteta igapäevatöö.

Lisaks suurematele uuendustele täiendati VitalFieldsi mitmete väiksemate mugavustega. Näiteks saavad kasutajad soovi korral ülevaate põldude ajaloost, mis annab hea pildi kõikide eelnevate aastate kulutuuridest ja põllul tehtud töödest. Sarnaseid põlluraamatu kandeid on võimalik kopeerida, et viia „käsitöö“ miinimumini. Ilmaennustuses on võimalik vaadata kumulatiivset vihma graafikut, et näha sademete kogust põllul valitud perioodi jooksul graafikuna. Samuti lisati ilmaennustusse hinnatud Vene ilmaennustusportaali GISmeteo ilmaandmed.

VitalFieldsil on umbes 1400 põllumajandusettevõtjast kasutajat üle Euroopa. Hiljuti pälvis VitalFields oma ühes olulisemas sihtturu riigis Ukrainas alustavate ettevõtete üritusel IDCEE publiku lemmiku tiitli.

 

 

 

 

 

 

 

VitalFields on kättesaadav leheküljelt  www.vitalfields.com ning seda saab kasutada eestikeelsena nii arvutis, nutitelefonis kui ka tahvelarvutis. VitalFieldsiga liitumine ja põllupõhise ilmaennustuse kasutamine on tasuta. Teiste võimaluste kasutamine on põllumeestele tasuline, VitalFieldsi aasta tasu hind sõltub märgitud põldude suurusest ja jääb vahemikku 150-1500 eur aastas.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960