Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oilseeds võistleb Euroopa parimate ettevõtetega

Täna astub Oilseeds võistlustulle koos 527 ettevõttega 31 riigist, kes on valitud välja Euroopa parimate ettevõtete seast.

 Võistlusel osalemiseks tehtud videotutvustuses räägib 100% Eesti kapitalil rajatud ettevõtte juht Veikko Vahar Oilseedsi eduloost ja tulevikuplaanidest. „Eesti rahvas, elage Eesti ettevõttele kaasa ja hääletage meie poolt!“ kutsub üles Oilseedsi tegevjuht Veikko Vahar.

Hääletada saab Oilseedsi poolt 11. novembrist kuni 2. jaanuarini veebilehel www.businessawardseurope.com/vote/detail/estonia/7217

Teine avaliku hääletamise voor kestab 14. jaanuarist kuni 25. märtsini. Selle võitja kuulutatakse välja mai kuus. Euroopa Ettevõtlusauhindade president Adrian Tripp sõnul annab avalik hääletamine ettevõtetele laiemaid võimalusi tutvustada oma saavutusi üle Euroopa.

Eelmisel aastal kogusid ettevõtted üle 35 000 hääle

Euroopa ettevõtlusauhindu jagatakse alates 2007. aastast. Žürii valib välja 100 finalisti, kes saavad tiitli Ruban d´Honneur ning kelle hulgas selekteeritakse välja Euroopa parimad Ettevõtja, Tööandja, Innovatsiooni ja teistes kategooriates. Žüriisse on varem kuulunud Belgia peaminister, Hispaania endine peaminister, Rumeenia ekspresident ja paljud teised kõrged riigitegelased. Samuti meie endine riigijuht Arnold Rüütel, kes osaleb žüriitöös ka sellel aastal.

Oilseeds Grupi tegevuseks on vilja ja rapsiseemnete vahendamine Balti riikides, väetiste ja taimekaitsevahendite müük Eesti põllumehele, teraviljakasvatus ning  Krone, Amazone ja Deutz-Fahri põllumajandustehnika müük ning järelhooldus.

Oilseeds Gruppi kuuluvad AS Oilseeds Trade, Oilseeds Agro OÜ ning Jatiina OÜ. Ettevõtte käive oli mullu ligi 50 miljonit eurot, suurenedes varasema aastaga võrreldes kaks korda. Oilseedsi turuosa on Eestis 20% ning ettevõte annab tööd 60 inimesele.

2011. aastal tunnustati ettevõtet Eesti aasta konkurentsivõimelisema  hulgikaubandusettevõtte tiitliga. 2008. ja 2013. aastal nimetati Oilseeds Trade Eesti kõige konkurentsivõimelisemaks põllu- ja metsamajandusettevõtteks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960