Premia kasum vastas ootusele

Premia Foodsi kolmanda kvartali kasum suurenes võrreldes möödunud aastaga 1,1 miljonilt eurolt 2,07 miljonile. LHV ootas kasumiks 2,1 miljonit eurot.

"Esmakordselt ettevõtte ajaloos saavutas Premia üle 10%-lise orgaanilise kvartaalse käibekasvu, kui kolmanda kvartali käibekasvuks oli 13,8%," teatas ettevõte börsile.

Selle aasta kolmanda kvartali ärikasum kasvas võrrelduna aasta varasema perioodiga 2,6 korda, ulatudes 2,7 miljoni euroni. Üheksa kuu kokkuvõttes oli vastav näitaja 3,1 miljonit eurot ning kasv 4,6kordne.

Premia puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis aasta varasemaga võrreldes 1,9 korda, ulatudes 2,1 miljoni euroni. Üheksa kuu kokkuvõttes kasvas puhaskasum mullusega võrreldes 2,8 korda, jõudes 1,9 miljoni euroni.

Toidukontserni kolmanda kvartali brutokasum oli 7,1 miljonit eurot, jäädes aasta varasemaga võrreldes samale tasemele. Üheksa kuu kokkuvõttes teenis Premia 18,8 miljonit eurot brutokasumit. Tulemus jäi aastatagusele tulemusele alla 0,4 miljoni euroga, peamiselt põhjustas selle kalasegmendi kahanenud brutokasumlikkus.

Jäätise- ja külmkaubasegment teenisid kolmandas kvartalis kokku 0,5 miljoni euro võrra rohkem brutokasumit kui aasta varem. Üheksa kuu kokkuvõttes teenisid nimetatud segmendid mullusega võrreldes 1,6 miljonit eurot suurema brutokasumi.

Kalavarude ümberhindluse positiivne mõju ettevõtte ärikasumile oli võrreldes aasta varasema ajaga kolmandas kvartalis 1,3 miljonit eurot, üheksa kuu kokkuvõttes oli positiivne mõju ärikasumile 2,4 miljonit eurot.

Tegevuskulude suhtarv vähenes võrreldes eelmise aasta vastava perioodiga kolmandas kvartalis 4,6 protsendipunkti ning üheksa kuu kokkuvõttes 2,8 protsendipunkti. Absoluutsummas vähenesid tegevuskulud aasta baasil kolmandas kvartalis 0,4 miljoni euro võrra, üheksa kuu kokkuvõttes 0,5 miljoni euro võrra.

LHV soovitab Premia aktsiat osta ning peab aktsia õiglase väärtuse vahemikuks 0,85-0,95 eurot.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised