Autor: Indrek Kald • 13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius hakkab Eesti ulukiliha Skandinaaviasse müüma

Joakim Heleniuse osalusega OÜ Loodusnauding hakkas tänavu sügisest Eesti ulukiliha kokku ostma, et müüa seda Skandinaaviasse.

"Kui siseneme uude valdkonda, siis teeme seda ainult juhul, kui näeme võimalust haarata turul liidri positsioon või on eeldusi luua vähemalt üks selgelt suurematest ettevõtmisest omasarnaste seas," selgitas Helenius.

"Jahimajanduse sektoris oleme tegemas alles oma esimesi samme, kuid meie ambitsioonid ka selles sektoris on luua OÜ Loodusnaudingust Eesti jahimajanduse juhtiv tegija," kommenteeris ta pressiteates.

Ettevõtte juhataja Toomas Tikerpuu sõnul näevad nad Eestis suurt ulukiliha turustamise potentsiaali. "Leiame, et käesoleval hetkel pole seda piisavalt rakendatud. Ulukiliha kui tervisliku ning täisväärtusliku toidu tarbimine on Skandinaavia turgudel kiirelt kasvamas ning Eesti ulukiliha kõrge kvaliteet ja potentsiaalselt suured ekspordikogused loovad võimaluse selle seni väärtustamata ressursi oluliselt paremaks kasutamiseks," märkis ta.

Tikerpuu kinnitusel näeb uus firma võimalust pakkuda jahimeestele konkurentidest paremat kokkuostuhinda. "Omame häid müügikanaleid ning selget arenguvisiooni selles sektoris. Ulukiliha kokkuost ning turustamine välisturgudele on meie esimene samm jahimajanduse arendamiseks Eestis, kuid töötame juba ka mitme teise atraktiivse ettevõtmise kallal jahimajanduse valdkonnas," ütles ta.

Eestis 1994. aastast tegutseva Joakim Heleniuse kõige hilisem ettevõtmine Eesti põllumajanduses on suuremahuline piimakarja arendamine ASi Trigon Dairy Farming nime all. Firma on alates 2006. aastast omandanud kolm suurt piimafarmi, millest hilisem oli mullune ASi Väätsa Agro ost. Hiljuti laiendas firma osanike nimekirja uute investorite lisamisega, kellelt kaasatud kapitaliga on eesmärk arendada Trigon Dairy Farmingust Eesti kõige suurem piimatootmise kontsern.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960