Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaamet avab keskuse ohustatud liikide kaitsmiseks

Täna, 20. detsembril, avas Keskkonnaamet Matsalu rahvuspargis ohustatud liikide taastamis- ja rehabilitatsioonikeskuse, mille eesmärgiks on võimekuse tagamine kaitsealuste liikide taasasustamiseks ning õlireostuses kannatada saanud loomade puhastamine.

„Projekt algas 2011. aastal ning selle käigus renoveeriti Matsalu rahvuspargi endine kontorihoone ning soetati vahendeid ohustatud liikide kasvatamiseks ning uurimiseks. Keskuse loomisega on nüüdseks loodud valmisolek kõrede ettekasvatamiseks kõre asurkondade päästmiseks, säilitamiseks ja taastamiseks Eestis. Hoones on head võimalused Eestis haruldaste käpaliseliikide nagu rohekas õõskeel ja Ruthe sõrmkäpp seemnetest paljundamiseks ning kasvatamiseks nende populatsioonide taastamise eesmärgil. Keskuses asuvad ka eraldi ruumid veelindude õlist puhastamiseks ja rehabilitatsiooniks õlireostuse korral,“ ütles Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni looduskaitse bioloog Ilona Lepik.

Keskkonnaamet pakub avatava hoone kasutamiseks koostöövõimalusi teadusasutustele ning kõikidele looduskaitseorganisatsioonidele, kes soovivad tegeleda ohustatud liikide kaitsega.

Projekti "Ohustatud liikide taastamis- ja rehabilitatsioonikeskus Matsalu rahvuspargis" eelarve on kokku 426 929 eurot ning rahastusallikaks Euroopa Regionaalarengu Fondi „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007-2013“ ja sellest tuleneva „Elukeskkonna arendamise rakenduskava“ prioriteetse suuna „Säästva keskkonnakasutuse infrastruktuuride ja tugisüsteemide arendamine“ meetme „Kaitsealade looduskaitselise infrastruktuuri arendamine, riiklikud investeeringud“ programm.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960