Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Vene investorid investeerisid VitalFieldsi 500 000 eurot

Eesti idufirma VitalFields, mille loodud põllupidamise rakendus muudab Euroopa põllumajandusettevõtjate elu lihtsamaks, sai mitmelt Eesti, aga ka ühelt Vene investeerimisfirmalt teenuse arendamiseks 500 000 euro suuruse lisaraha. 

VitalFields on veebipõhine rakendus põllumeestele, mille eesmärgiks on põllumajandusettevõtete tõhususe suurendamine. VitalFields pakub põllumeestele põllu-põhist ilmaennustust, hoiatusi taimehaiguste leviku osas, põldude tõhususe analüüsi, planeerimis-, laohaldus- ja  kasumlikkuse jälgimise  tööriistu üheskoos.

„See et olemasolevad investorid otsustasid ettevõttesse lisaraha investeerida on meile tunnustuseks. Firma areng on olnud väga hea. Tõsiasi, et meie tegevusse investeeris uus Vene taustaga investeerimisfirma TMT Investments on mõneti märgiline. See näitab, et praegune tegevus SRÜ riikides on olnud edukas.“ ütles VitalFieldsi kaasasutaja ja tegevjuht Martin Rand. Ta lisas, et üheks ingelinvestoriks* oli ka Skype’i tehniline asutaja Ahti Heinla, kelle tehnilised teadmised on ettevõttele asendamatud.

VitalFieldsi veebipõhine rakendus on kasutatav nii eesti, inglise kui ka vene keeles ükskõik millises internetiga ühendatud seadmes ning on loodud Euroopa riikide põllumeestele. Sel ja järgnevatel aastal keskendub ettevõte uutele turgudele sisenemisele Lääne- ja Ida-Euroopas ning arendustegevusele, samal eesmärgil kasutatakse ka poole miljoni euro suurust lisainvesteeringut. Investoriteks olid Skype’i tehniline asutaja Ahti Heinla, IT-ettevõtja Andres Kull, ingelinvestor Arvi Tavast,  Arengufondiga seotud SmartCap AS, Vene päritolu investeerimisfirma TMT Investments ja Eesti ettevõte Wiser Financial Advisors OÜ.

Tänavu sügisest sisaldab põllumeeste abiline VitalFields lisaks senistele võimalustele ilma ennustada, mugavat põlluraamatut pidada ja taimehaigusi ennetada ka uudset laohaldust, mille abil saab põldude saagikusse investeeritud vahendid lihtsalt kokku võtta ning investeeringud hektari-põhiselt välja arvutada. Tänu mitmete kogenud põllumajandusettevõtjate heale nõule ning tagasisidele lisati veebiprogrammi ka teisi uusi võimalusi, mis põllumeeste igapäevatööd tunduvalt lihtsustavad.

"Hetkel on arenduses planeerimismoodul, mis võimaldab taimekaitse, väetamise ning põllutööde plaanid ära teha juba talvel ilma mahukate Exceli tabeliteta ning tuvastada varakult ressurssikonflikte,“ täiendas Rand. “Ootame kõiki Eesti põllumehi teenust kasutama aadressil ´www.vitalfields.com,” lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960