Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti annab täna avalöögi maailma suurimale toidumessile Grüne Woche 2014

Täna, 16. jaanuari õhtul annab Eesti Berliinis avalöögi maailma suurimale toidu- ja põllumajandusmessile Grüne Woche 2014. Partnerriigina esitleb Eesti end messi ligi 5000 külalisega avatseremoonial muusikalise kultuuriprogrammi ning Eesti toidu ja joogiga.

„Grüne Woche on üritus, kuhu igal aastal kogunevad toidu- ja põllumajandussektori võtmeisikud ja ministrid üle maailma, et vaadata maailma toidutemaatikale avara pilguga ja oma silmaga näha erinevate maade põllumajanduse ning toidutööstuse saavutusi,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Nii et meil on täiesti unikaalne võimalus tutvustada Eestit inimestele üle maailma läbi meie suurepärase toidu. Ütleb ju Eesti rahvatarkuski, et armastus käib kõhu kaudu.“

Täna õhtul antakse Grüne Wochele avalöök avatseremoonia ja vastuvõtuga ligi 5000 kutsutud külalisele. Avatseremoonial esineb kõnega põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Messi ametlik avamine toimub reede hommikul Eesti stendil, kus selle kuulutavad avatuks Eesti ja Saksamaa põllumajandusministrid.

Eesti on oma stendiga Grüne Wochel osalenud juba alates 1993. aastast, tänavu on Eesti esimesena Balti ja Skandinaavia riikidest messi partnermaa.

Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse alates 1926. aastast, tänavu on osalemas 70 riiki. Ligi 124 000 m2 laiuvat messi külastab kümne päeva jooksul kuni 500 000 inimest, sh kuni 5000 ajakirjanikku. Messile oodatakse tänavu ligi 70 riigi põllumajandusministreid ning põllumajanduse ja toidutööstuse võtmeisikuid.

Tänavu hoolitseb Eesti stendi kujunduse ja korralduse eest Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoda.

Messi kohta vaata lähemalt www.gruenewoche.de

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960