Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas toimub rahvusvaheline taastuvenergia konverents

Tänasel konverentsil tuleb juttu taastuvenergia tootmiseks vajalikust tehnoloogiast, selle ökonoomikast ja sobiva energiapoliitika vajadusest. 

Eestimaa Talupidajate Keskliit koostöös Majandus - ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning sihtasutusega „Euronatur“  Saksamaalt, korraldavad täna, algusega kell 10 00 Tallinnas, hotelli Meriton Grand konverentsisaalis taastuvenergia-alase konverentsi teemal „Taastuvenergia – kasuks kliimale, inimestele, valdadele ja regioonidele“.

 „Taluliit näeb taastuvenergia tootmises suuri võimalusi luua maapiirkondades täiendavaid töökohti ning tuua lisasissetulekut maaettevõtjatele, sealhulgas taludele“, selgitas Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm.

Euroopa Komisjon esitles möödunud nädalal uut Euroopa Liidu energia- ja kliimaraamistikku kuni aastani 2030. Komisjon on seadnud eesmärgiks vähendada kasvuhoonegaaside heidet tasemele, mis oleks  40% võrra madalam 1990. aasta tasemest ja suurendada taastuvenergia osakaalu energiatootmises vähemalt 27%-ni.

Saksamaa on Euroopa Liidus ja kogu maailmas juhtival kohal taastuvenergia tootmise ja hajutatud energiatootmise vallas. Saksamaal praktikas rakendatavate lahenduste põhjal on taastuvenergia tootmine igati jõukohane ka väiketaludele nii biogaasi kui päikeseenergia vallas.Tuulegeneraatorite kasutamiseks sobivad aga omakorda väga hästi kohalikud energiaühistud, mida Saksamaal on juba üle 600. Kokku on Saksamaal üle ühe miljoni elektritootja.

Konverentsil tuleb juttu taastuvenergia tootmiseks vajalikust tehnoloogiast, selle ökonoomikast ja sobiva energiapoliitika vajadusest. Teatavasti on Saksamaa otsustanud lõpetada tuumaenergia kasutamise ning asendada tekkiv puudujääk eelkõige erinevat liiki taastuvenergiaga. Konverentsil osalejad saavad ülevaate Saksamaal toimivast hajutatud energiatootmise kontseptsioonist ning energiapoliitikast, mille üheks nurgakiviks on igamehe õigus toota ja müüa taastuvenergiat jaotusvõrkudesse ilma suuremate piirangute ja liigse bürokraatiata. Konverentsi eesmärgiks on tuua Eestisse Saksamaa kauaaegne kogemus hajutatud taastuvenergia toomise alal, õppida nende edulugudest ja tehtud vigadest ning arutada taastuvenergia tootmise võimalikkuse, tasuvuse ja  keskkonnamõjude üle Eestis.

Konverentsi töökeel on eesti keel ja saksakeelsed ettekanded varustatakse sünkroontõlkega.

Vaata konverentsikava SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960