Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK korraldab jahilubade enampakkumise

RMK kuulutab eelseisvaks jahihooajaks välja enampakkumise suurulukite jahilubade eelisõigusega omandamiseks.

RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi hinnangul oli möödunud jahihooaeg edukas, mil kütiti 100% lubatud põdra ja punahirve limiidist. „Ehkki ulukikahjustusi on riigimetsas vähemaks jäänud, on need okaspuunoorendikes RMK-le siiski metsakasvatuslikult riskiks,“ lisas Timberg.

RMK enampakkumise tingimused ei ole võrreldes eelmise aastaga oluliselt muutunud: üks jahimees saab jätkuvalt omandada vaid ühe jahiala küttimisload ja eramaal võib jahti pidada ainult maaomaniku nõusolekul. „RMK jätkab jahilubade enampakkumise tulu võrdelist jagamist maaomanikega, kes jahipidamist lubavad,“ kinnitas Tiit Timberg ja lisas, et möödunud jahihooajal maksti eraomanikele enampakkumise osatuluna kokku üle 8000 euro.

Jahilubade eelisostuõiguse omandamiseks tuleb esitada enampakkumine 28.02.2014 hiljemalt kella 13-ks RMK jahindusosakonnale Ristipalo kontorisse või digitaalselt allkirjastatuna e-postiga aadressil [email protected]. Enampakkumise võiduga kaasneb jahiala ulukihoolduse kohustus, kütitud ulukitelt teadusliku uurimismaterjali kogumine ning väikekiskjate, kobraste ja arvukuse reguleerimist vajavate jahilindude minimaalne küttimiskohustus. Üksikasjaliku info enampakkumise kohta leiab RMK kodulehelt www.rmk.ee/metsa-majandamine/jahindus

RMK poolt hallatavate jahipiirkondades eramaade jahindusliku kasutamise nõusolekust teadaandmiseks tuleb saata kiri koos oma nime, kinnistute või katastriüksuste numbri ja arveldusarvega, kuhu soovite oma maaomandi jahindusliku kasutuse eest tasu kandmist aadressile [email protected].

Eramaa jahipidamiseks kasutamise nõusolekust palub RMK teada anda hiljemalt 1. septembriks 2014. Eelmisel jahihooajal jahipidamiseks nõusoleku andnud eramaaomanikud seda käesoleval aastal uuendama ei pea juhul, kui kinnistute omanik pole vahetunud.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960