Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK avas vooluveekogude seisundi parandamiseks uue taotlusvooru

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) jätkab vooluveekogude seisundi parandamise toetamist ning kuulutab välja VII taotlusvooru projektide rahastamiseks Euroopa Ühtekuuluvusfondist. Toetuse eesmärk on vooluveekogude ökoloogilise seisundi või selle potentsiaali parandamine.

Eesmärgi täitmiseks antakse toetust kalapääsude rekonstrueerimiseks ja rajamiseks olemasolevatele paisudele ning lõheliste  sigimis- ja kasvualade renoveerimiseks ja rajamiseks jõgedele. Toetust on võimalik taotleda ka kalade rännet soodustavate truupide rekonstrueerimiseks, rännet takistavate paisude või paisuvarede likvideerimiseks, sootide avamiseks ja endiste jõesängide taastamiseks.

Taotlema on oodatud kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud või sihtasutused. Samuti riigiasutused, äriühingud või avalik-õiguslik juriidilised isikud. Hetkel on meetme määrus muutmisel, kuna alates 01.01.14 kehtib uus Euroopa Komisjoni määrus nr 1407/2013, mis reguleerib vähese tähtsusega abi andmist. 

Taotluste esitamise tähtaeg on 28. juuli 2014 ning taotlejatele mõeldud infopäev toimub aprillis Tallinnas. Täpsem info taotlemise tingimuste ja teabepäeva kohta KIKi kodulehel.

Lisainfo: KIKi struktuuritoetuste üksuse projektikoordinaatorid Ööle Janson,  [email protected], telefon 627 4191 ja Tuuli Kull, [email protected] telefon 627 4302.

Kokku on KIK eelneva viie toetusvooru jooksul vahendanud Ühtekuuluvusfondi toetust 38 projektile, millega parandatakse vooluveekogude seisundit. Meetme kuuendasse vooru laekus 15 projektitaotlust kogusummas üle 5,4 miljoni euro ning need on veel hindamisel, tulemused selguvad mai keskpaigaks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960