Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märt Riisenberg pälvis põllumajandussektori tippjuhi tiitli

21. märtsil 2014 kuulutati Olustvere lossis toimunud konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ juba teist aastat järjest välja põllumajandussektori tippjuht.

Autasu üle andes märkis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, et edukas põllumajanduse tippjuht peab suutma näha väga mitu sammu ette. „Põllumajandusettevõtte juht ei ole tänapäeval enam lihtsalt põllumees, vaid eelkõige ettevõtja, kes vajab väga mitmekülgseid teadmisi ja oskusi. Põllumajanduses tuleb aina enam arvestada maailmaturu mõjutustega ning olla paindlik oma tootmise ja turustamise planeerimisel. Märt Riisenberg väärib kahtlemata põllumajanduse tippjuhi tiitlit pikaajalise ja eduka töö eest suurtootmise juhtimisel,“ sõnas Seeder.

Tänavuse põllumajandussektori tippjuhi ning OÜ Kehtna Mõis juhi Märt Riisenbergi sõnul on tippjuhi tiitel suureks tunnustuseks nii tema kui ka Kehtna Mõisa OÜ töötajate tegemistele ja panusele. „Peale oma ettevõtte arenguprobleemide lahendamise väärtustan väga põllumeeste ühistegemisi oma toodangu müügil ning sisendite ostmisel. Tippjuhtide valimine põllumeeste hulgast  juhib üldsuse tähelepanu ettevõtlusele ja tegijatele sektoris ning põllumajanduses toimuvale laiemalt,“

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli valimiskomisjoni esimehe ja Swedbanki põllumajandussektori juhi Meelis Annuse sõnul osutus tänavu parimaks kandidaat, kes loob sektorile olulist väärtust, olles sealjuures laitmatu mainega arvamusliider ning osaledes aktiivselt kohaliku kogukonna ja sektoriga seonduvates organisatsioonides. „Riisenbergi juhitud ettevõttes rakendatakse julgelt uusi tehnoloogiaid ja otsitakse järjepidevalt lahendusi produktiivsuse kasvatamiseks. Märt Riisenberg on väga pikalt ja stabiilselt juhtinud Raplamaa üht edukaimat põllumajandusettevõtet Kehtna Mõis OÜ ning vastab selgelt meie põllumajanduse tippjuhi valikukriteeriumitele, kelle kogemuste jagamisest ja eeskujust võiks sektori arengule kasu olla,“ lisas Annus.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Põllumajandussektori tippjuhi tiitliga soovime jätkata parimate praktikate jagamist ning innovaatiliste, aktiivsete, kogukonna arengusse panustavate ja laitmatu ärieetikaga juhtide tunnustamist. Valimiskomisjoni liikmetel ja korraldajatel on kahe aastaga, mil tiitlit on välja antud, tekkinud selge veendumus, et algust on tehtud sektori arengut positiivselt mõjutava sündmusega, mida tuleb kindlasti ka tulevastel aastatel jätkata,“ lisas Annus.

Märt Riisenbergi autasustati skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autoriks on Tiiu Kirsipuu. Põllumajandussektori tippjuht aastal 2013 oli Indrek Klammer ning põllumajandussektori tippjuht 2014 valimiskomisjoni kuulusid tänavu: Meelis Annus, Indrek Klammer, Madis Ajaots, Einar Jakobi, Margus Ameerikas, Marek Linnutaja, Üllas Unt ja Riho Kala.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960