Autor: Ketlin Rauk • 26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farmide automaatika aitab kiirelt kasvada

OÜ Linery peab oma edukuse peamiseks põhjuseks asjaolu, et üha enam vajatakse farmides automaatikat.

OÜ Linery oli Äripäeva Gaselli TOP-is 18. kohal. Tegemist on Paide vallas Mäos tegutseva ettevõttega, kes pakub terviklahendusi lehma- ja seafarmidele. Oma tugevuseks peavad nad kvaliteetseid ja maailmas tuntud kaubamärkide nagu Lely, Pellon, Bauer, Tunetanken, BM Silo jt põllumajandusmasinate ja -seadmete müümist, mis on oma koha leidnud paljude Eesti põllumajandustootjate seas.

2009. aastal loodud ettevõte pakub kõigi müüdavate seadmetega kaasa ka konsultatsiooni, projekteerimist, seadmete paigaldust ning hooldust.

OÜ Linery juht Toomas Rüütel rääkis, et firma eesmärk on lahendada farmide automatiseerimise küsimusi. "Oleme peaasjalikult lüpsiroboteid ja muud automatiseerimist pakkuv firma," selgitas ta, lisades et nende põhiliseks brändiks on Lely.

"Oleme Eestis paigaldanud juba 80 lüpsirobotit ja kasv jätkub," kinnitas Rüütel. "Noor generatsioon ei otsi lautadest enam musklitööd nagu varem, vaid pigem teadmistel ja oskustel põhinevat süsteemi." Niisiis on ettevõtte üheks kiire arengu põhjuseks just asjaolu, et kaasajal vajatakse farmides üha enam automaatikat ning erinevaid seadmeid.

Rüütel rääkis, et praegu, mil eurorahad ootavad oma reegleid uueks aastaks, on ettevõtte müügimahud üpriski väikesed ja nii oli see ka 2013. aastal. "Nüüd on ju ka veel valitsuse vahetus, mis omakorda pikendab eurorahade jagamise reeglite otsustamist," lisas ta, märkides siiski, et nõudlus on suur ja kõik ootel.

Silotehnika müük oli Rüütli sõnul ettevõtte jaoks paar aastat tagasi suur ja oluline lisasuund. "Hakkasime müüma ja hooldama Lely silotehnikat ja praeguseks võib öelda, et edukalt," kinnitas ta. "See suund on spetsiaalselt valitud, et pakkuda piimatootjale kogu vajalikku seadmestikku, ehk nii-öelda rohumaalt piimaklaasi."

Lisaks tegeleb ettevõte sigalate seadmetega ning põhiliseks tooteks on vedelsöötmine. "Aga ka kogu sisustus sigalatesse on valdkond, mida pakume ja ka projekteerime eskiisjooniste tasemel," lisas Rüütel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIS ON MIS

Ettevõte jõudis oma 2010.-2012. aasta majandustulemustega kiiresti arenevate ettevõtete edetabelisse ehk Gaselli TOPi.

Aastatel 2010-2012 kasvas OÜ Linery käive 5,65 korda ja ärikasum 30,84 korda.

Majandustulemused:

Allikas: Äripäeva Gaselli TOP

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960